3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Bursa'da, çocuklarından Zeynep (11) ve Aslı’yı (6) bıçaklayarak, Muhammet Ali’yi (3) ise boğarak öldürüp polise teslim olan Murat Kılıç’ın (40) 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

GÜNDEM 9.05.2025 11:10:00 0

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Cinayetlerden önce çocuklarının kıyafetlerini yıkayıp, kuruması için pencerenin önüne asan Kılıç’ın, öldürdüğü çocuklarının yanlarına bıraktığı notlara da iddianamede yer verildi.

Olay, 29 Mayıs 2024’te Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi Bağlar Sokak'taki 4 katlı apartmanın bodrum katında meydana geldi. Geçimini evlerde boyacılık yaparak sağlayan Murat Kılıç, kızları Zeynep ve Aslı Kılıç'ı bıçaklayarak, oğlu Muhammet Ali Kılıç'ı da boğarak öldürdü. Kılıç, olayın ardından polis ekiplerine giderek suçunu itiraf etti. Adrese giden ekipler, 3 çocuğun cansız bedenleriyle karşılaştı. Çocukların cenazeleri, Cumhuriyet savcısının incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Yapılan otopside, Murat Kılıç'ın kızlarının vücudunda yaklaşık 20 bıçak yarası tespit edildi. Çocukların cenazeleri, babalarından ayrı yaşayan anneleri Gülay Kılıç'ın yaşadığı Erzurum'un Karayazı ilçesinde toprağa verildi.

GERİYE PENCEREYE ASILAN KIYAFETLER KALDI

 

Kardeşlerden geriye ölmeden önce yıkayıp evlerinin penceresine asılan kıyafetleri kaldı. Kılıç ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Can güvenliği açısından Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta kalan Murat Kılıç'ın, nöbetçi mahkemede verdiği ifadede olay günü babasının evinde kaldığını belirterek, "Sabah işe gitmek üzere uyandım. Sigara almak için markete gittim. Bu sırada eşimin, çocuklarımı yanından zorla alıp getirdiğime ilişkin şikayeti üzerine güvenlik güçlerinden hakkımda tedbir kararı çıktığını öğrendim. Kafam attı, işe gitmemeye karar verdim. Olay yerine gittim. Çok fazla hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Ne olduğunu yengem beni telefon ile aradığında fark ettim. Bir anda üzerime baktığımda her tarafın kan olduğunu gördüm. Bu sırada yaralandığımı düşündüm. Ne yaptığımı o anda anladım. Evde üzerimi değiştirip dışarı çıktığımı, kağıtlara yazılar yazdığımı hatırlıyorum. Üç kez canıma kıymak istedim, başaramadım. Çok pişmanım. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim" dediği öğrenildi.

 

Kılıç hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin düzenlediği raporda Murat Kılıç’ın akıl hastalığının bulunmadığı, bu fiillere karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun bildirildiği ifade edilerek, ‘Altsoydan birine karşı ve çocuğa ya da beden bakımından veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

ÇOCUKLARINI ÖLDÜRDÜĞÜ NOKTALARI NOT KAĞITLARINA YAZDI

 

Öldürülen çocukların yanında notlar bulunduğu belirtilen iddianamede, notların detaylarına da yer verildi. Sanığın, çocuklarını evde öldürdüğü yerleri yazdığı notlarının yanı sıra çocuklarının yanına bıraktığı, “Benim hiç psikolojik problemim yoktu. İftira atarak psikolojimi bozdular” yazılı notu da yer aldı.

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor