3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Bursa'da, çocuklarından Zeynep (11) ve Aslı’yı (6) bıçaklayarak, Muhammet Ali’yi (3) ise boğarak öldürüp polise teslim olan Murat Kılıç’ın (40) 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

GÜNDEM 9.05.2025 11:10:00 0

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Cinayetlerden önce çocuklarının kıyafetlerini yıkayıp, kuruması için pencerenin önüne asan Kılıç’ın, öldürdüğü çocuklarının yanlarına bıraktığı notlara da iddianamede yer verildi.

Olay, 29 Mayıs 2024’te Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi Bağlar Sokak'taki 4 katlı apartmanın bodrum katında meydana geldi. Geçimini evlerde boyacılık yaparak sağlayan Murat Kılıç, kızları Zeynep ve Aslı Kılıç'ı bıçaklayarak, oğlu Muhammet Ali Kılıç'ı da boğarak öldürdü. Kılıç, olayın ardından polis ekiplerine giderek suçunu itiraf etti. Adrese giden ekipler, 3 çocuğun cansız bedenleriyle karşılaştı. Çocukların cenazeleri, Cumhuriyet savcısının incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Yapılan otopside, Murat Kılıç'ın kızlarının vücudunda yaklaşık 20 bıçak yarası tespit edildi. Çocukların cenazeleri, babalarından ayrı yaşayan anneleri Gülay Kılıç'ın yaşadığı Erzurum'un Karayazı ilçesinde toprağa verildi.

GERİYE PENCEREYE ASILAN KIYAFETLER KALDI

 

Kardeşlerden geriye ölmeden önce yıkayıp evlerinin penceresine asılan kıyafetleri kaldı. Kılıç ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Can güvenliği açısından Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta kalan Murat Kılıç'ın, nöbetçi mahkemede verdiği ifadede olay günü babasının evinde kaldığını belirterek, "Sabah işe gitmek üzere uyandım. Sigara almak için markete gittim. Bu sırada eşimin, çocuklarımı yanından zorla alıp getirdiğime ilişkin şikayeti üzerine güvenlik güçlerinden hakkımda tedbir kararı çıktığını öğrendim. Kafam attı, işe gitmemeye karar verdim. Olay yerine gittim. Çok fazla hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Ne olduğunu yengem beni telefon ile aradığında fark ettim. Bir anda üzerime baktığımda her tarafın kan olduğunu gördüm. Bu sırada yaralandığımı düşündüm. Ne yaptığımı o anda anladım. Evde üzerimi değiştirip dışarı çıktığımı, kağıtlara yazılar yazdığımı hatırlıyorum. Üç kez canıma kıymak istedim, başaramadım. Çok pişmanım. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim" dediği öğrenildi.

 

Kılıç hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin düzenlediği raporda Murat Kılıç’ın akıl hastalığının bulunmadığı, bu fiillere karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun bildirildiği ifade edilerek, ‘Altsoydan birine karşı ve çocuğa ya da beden bakımından veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

ÇOCUKLARINI ÖLDÜRDÜĞÜ NOKTALARI NOT KAĞITLARINA YAZDI

 

Öldürülen çocukların yanında notlar bulunduğu belirtilen iddianamede, notların detaylarına da yer verildi. Sanığın, çocuklarını evde öldürdüğü yerleri yazdığı notlarının yanı sıra çocuklarının yanına bıraktığı, “Benim hiç psikolojik problemim yoktu. İftira atarak psikolojimi bozdular” yazılı notu da yer aldı.

Başkan Bozbey, “Bursa’ya hizmet etmek bizim için onurdur”

Tofaş’tan dev transfer: Milli basketbolcu Bursa takımında!

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 2026 yılı bütçemiz 27,2 milyar lira

Kartalkaya davasında karar açıklandı

Türkoğlu:" Suçu işleyene ceza verin, bütün bir kulübe değil!"

Su kesintileri durduruldu

Özgür Özel: “Tuz koktu, tuz”

Bursaspor’a taraftar yasağı!

Bakan Göktaş: Aileyi korumak savunma sanayi kadar stratejik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan gözaltına alındı

İklim değişikliği Bursa'da masaya yatırılacak

Eski tip ehliyetler için son gün yarın

Duman ailesinin acı günü: Nedim Duman hayatını kaybetti

Yıldırım'da Cumhuriyet coşkusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutlu yolculuğunun önünü kesebilecek hiçbir dahili ve harici odak yoktur

İnegöl’de 9. Kitap Günleri başlıyor

İşte Eurofighter uçakların Türkiye'ye maliyeti

Hakem Zorbay Küçük:"Hiçbir bahis sitesine üye olmadım"

Bursa'da tramvayda yangın paniği

İnegöl’den Gazze’ye uzanan yardım eli

Nilüfer Kadın Korosu’ndan Cumhuriyet defilesi

İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında 4 kişi hakkında gözaltı kararı

İznik Gölü göz göre göre kuruyor!

İnegöl İlçe Stadı’nda 17 yıl sonra ilk kez tören yapıldı

Bursa’da Cumhuriyet coşkusu, F-16’ların alçak uçuşuyla zirveye ulaştı

Atatürk'e en güzel mektuplar Osmangazi'den yazıldı

Büyükşehir'den "Cumhuriyet Kadınları" konseri

AK Parti’den Cumhuriyet’in 102. yılına özel video: “Cumhuriyet ideallerimiz Türkiye Yüzyılı’nda gerçek oldu”

'Alkollü içecek' verilmeyince tabancayla 4 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı

Bursa’da DEAŞ operasyonu: 18 gözaltı

Yükleniyor