40 bin öğretmene 40 bin fidan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında eski Demirtaş çöplüğünün bulunduğu alanı ‘Öğretmenler Korusu’na dönüştürüyor.

BURSA HABER 24.11.2021 17:11:00 0
40 bin öğretmene 40 bin fidan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmen Günü’nü birbirinden farklı etkinlikle kutladı. Sabah saatlerinde Valilik tarafından düzenlenen kutlama programının ardından farklı okullarda görev yapan öğretmenlerle yemekte buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın da katıldığı program 1992 yılında Mardin’de PKK tarafından şehit edilen Öğretmen Mahmut Çatalkaya’nın eşi Mutlu Çatalkaya’nın konuşmasıyla başladı. Şehit eşinin, yetiştirdiği öğrencileriyle, evlatlarıyla, torunlarıyla yeniden can bulduğunu dile getiren Çatalkaya, “Vatan sağ olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da her ne kadar eğitim konusu, belediye hizmet alanında olmasa da gerek BUSMEK, gerekse de Ana Kucakları aracılığıyla eğitimin bir parçası olduklarını hatırlatarak, toplumu şekillendiren tüm öğretmelerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

41 bin 901 fidan toprakla buluştu

Etkinlikler kapsamında öğleden sonra da fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Bu yıl öğretmenlere kalıcı bir hediye vermeyi planladıklarını ve her bir öğretmen adına fidan dikmeyi düşündüklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da görev yapan 40 bin öğretmen ve Bursa’daki 1901 okul adına toplam 41 bin 901 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti. Eski Demirtaş çöplüğü olarak kullanılan alanda 2400 fidanı öğretmenlerle birlikte toprakla buluşturan Başkan Aktaş, öğretmenlere seslenerek, “Sizler çok fidanlar yetiştiriyorsunuz. İnsanların hayatına değer katıyorsunuz. Ama biz sizlerin görünen birer fidanlarımız olsun istedik. Eskiden çöplük olarak kullanılan bu alanı ağaçlandırmak da öğretmenlerimize yakışırdı. Burada bir koruluk oluşturacağız ve halkımız burada keyifli vakit geçirecek. Şehri yeşile bezemek adına da önemli bir çalışmayı gerçekleştirmiş oluyoruz. Sizler değerli ve kıymetlisiniz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Rabbim azminizi artırsın” dedi.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldığı törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de “Bu anlamlı hediye için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her günümüzün Öğretmenler Günü tadında geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, öğretmenlerle birlikte fidan dikti.

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading