40 bin öğretmene 40 bin fidan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında eski Demirtaş çöplüğünün bulunduğu alanı ‘Öğretmenler Korusu’na dönüştürüyor.

BURSA HABER 24.11.2021 17:11:00 0
40 bin öğretmene 40 bin fidan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmen Günü’nü birbirinden farklı etkinlikle kutladı. Sabah saatlerinde Valilik tarafından düzenlenen kutlama programının ardından farklı okullarda görev yapan öğretmenlerle yemekte buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın da katıldığı program 1992 yılında Mardin’de PKK tarafından şehit edilen Öğretmen Mahmut Çatalkaya’nın eşi Mutlu Çatalkaya’nın konuşmasıyla başladı. Şehit eşinin, yetiştirdiği öğrencileriyle, evlatlarıyla, torunlarıyla yeniden can bulduğunu dile getiren Çatalkaya, “Vatan sağ olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da her ne kadar eğitim konusu, belediye hizmet alanında olmasa da gerek BUSMEK, gerekse de Ana Kucakları aracılığıyla eğitimin bir parçası olduklarını hatırlatarak, toplumu şekillendiren tüm öğretmelerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

41 bin 901 fidan toprakla buluştu

Etkinlikler kapsamında öğleden sonra da fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Bu yıl öğretmenlere kalıcı bir hediye vermeyi planladıklarını ve her bir öğretmen adına fidan dikmeyi düşündüklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da görev yapan 40 bin öğretmen ve Bursa’daki 1901 okul adına toplam 41 bin 901 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti. Eski Demirtaş çöplüğü olarak kullanılan alanda 2400 fidanı öğretmenlerle birlikte toprakla buluşturan Başkan Aktaş, öğretmenlere seslenerek, “Sizler çok fidanlar yetiştiriyorsunuz. İnsanların hayatına değer katıyorsunuz. Ama biz sizlerin görünen birer fidanlarımız olsun istedik. Eskiden çöplük olarak kullanılan bu alanı ağaçlandırmak da öğretmenlerimize yakışırdı. Burada bir koruluk oluşturacağız ve halkımız burada keyifli vakit geçirecek. Şehri yeşile bezemek adına da önemli bir çalışmayı gerçekleştirmiş oluyoruz. Sizler değerli ve kıymetlisiniz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Rabbim azminizi artırsın” dedi.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldığı törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de “Bu anlamlı hediye için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her günümüzün Öğretmenler Günü tadında geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, öğretmenlerle birlikte fidan dikti.

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading