45 yaş ve üzeri için aşılama süreci başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşılamada yeni bir safhaya geçildiğini duyurmasının ardından 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanma süreci başladı.

SAĞLIK 10.06.2021 14:22:00 0
45 yaş ve üzeri için aşılama süreci başladı

Türkiye genelinde koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık sağlanması amacıyla aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Dün yapılan Korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşılamada yeni bir safhaya geçildiğini duyurmasının ardından 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanma süreci başladı. Bu kapsamda aşı randevularını alan vatandaşlar Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne gelerek sıralarının gelmeleriyle Sinovac veya BioNTech aşılarından tercih ettikleri aşıyı oldu. Öte yandan Bakan Koca, gelecek pazartesiden itibaren 40 yaş ve üzeri vatandaşların aşı programına dahil edileceğini belirtti. Aşılama programı kapsamında sırası gelen vatandaşlar, aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak Sinovac veya Biontech aşılarından istediğini seçerek aşı olabiliyor.

“Yoğunluğumuz giderek artıyor ama bunu üstlenebilecek bir kapasitemiz var"
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alper Gündüz, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki aşılama çalışmaların hızla ve titizlikle sürdürdüğüne dikkat çekerek, aşılamada yaş sınırının giderek düşmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Gündüz, aşılama çalışmalarına ilişkin, “Şu anda günlük 7 bin kişiyi aşılayabilecek kapasitedeyiz. Yoğunluğumuz giderek biraz artıyor ama bunu üstlenebilecek bir kapasitemiz var. Pazartesiden itibaren 40 yaş ve üstü hastaları aşılamaya başlayacağız. Toplumsal bağışıklığımız yüzde 70’e ulaşıncaya dek bu aşılamaya devam etmeliyiz. Herkes seferber olmuş durumda, aşılamaya devam ediyoruz” dedi.

“İlk günümüzde hemen geldik”
Aşı sırasının gelmesiyle birlikte aşını yaptıran 45 yaşındaki Oğuz Deniz, “Büyüklerimizin dediklerini yapmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda günümüz geldiğinde de, ilk günümüzde hemen geldik. Çok dikkat etmek lazım, kendim iki kere atlattım, çok tehlikeli. Çok zor bir süreç yaşayan bilir. Herkesin aşı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Herkesi aşıya davet ediyorum”
Dün yapılan açıklamanın ardından hemen aşı randevusunu aldığını ifade eden bir başka vatandaş, “Çok memnunuz, çok rahatladık. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bu hizmetten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sağlık sisteminin düzenli yürüyebilmesi için herkesi aşıya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

TBMM’de gündem: Bütçe, emlak vergisi, 11.Yargı paketi

Bursa’nın en büyük 250 firması belli oldu

Yenişehir'e bakanlık desteği

Bursa'da yasa dışı bahis operasyonunda 7 tutuklama

Mevlüt Karakaya: “Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi, Türkiye’ye katma değer sağlıyor”

TİMBİR Genel Başkanı Dr.Süleyman Basa: "Bursa sağlık merkezi olma yolunda ilerliyor"

“Su tüketen sanayi tartışılmalı"

Başkan Ercan Özel: "Şehrimizi yeniden inşa etmek için hazırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak

Bursa'da zincirleme trafik kazası: 1 Ölü 13 yaralı

Türkiye’nin 2026 Dünya Kupası Play-Off rakipleri belli oldu

"Renkli pankartlar atölyesi" çocuk haklarına dikkat çekti

Başkan Yılmaz: "Bursa'nın kaybedecek zamanı yok"

Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek "gri su" projesi

Yükleniyor