6 Şubat depremi'nin üzerinden 2 yıl geçti

Bugün, Türkiye'yi iki yıl önce Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsan "asrın felaketi"nin ikinci yılı anılıyor; 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği felaketin acısı hâlâ taze.

6.02.2025 10:39:00 0
6 Şubat depremi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle, iki yıl önce şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen büyük bir acıyla sarsıldı. Yaklaşık 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen bu felaket nedeniyle ülke genelinde 7 gün milli yas ilan edilirken, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildi.

6 Şubat'ta Türkiye'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

 

 

Asrın felaketi olarak nitelenen bu depremler, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı da vurdu. Felakette 53 bin 537 kişi hayatını kaybederken, 107 bin 213 kişi yaralandı.

Deprem sonrası Türkiye, uluslararası yardımı da kapsayan 4. seviye alarm verdi ve 93 ülkeden arama kurtarma ekipleri bölgedeki çalışmalara katıldı.

11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açan depremler, toplam 120 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi.

Deprem bölgesinde OHAL kararı alınırken, ülke genelinde ise 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

 

650 bin personel görev yaptı

Deprem sonrası kamu kuruluşları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler, bölgeye su, gıda, ilaç ve giyecek gibi temel yaşam malzemelerini hızla gönderdi.

Bölgede, hasar gören 39 bin enkazda arama yapılırken, yaşam belirtileri bulunan 26 bin 32 binada ise arama kurtarma faaliyetleri yürütüldü.

Müdahale çalışmalarında toplam 650 bin personel görev alırken, bunun 11 bin 488'i uluslararası, 35 bin 250'si arama kurtarma, 142 bini ise güvenlik personeliydi.

 

 

 

 

 

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Bursa’da 4.3 büyüklüğünde deprem!

Bursa'da 7 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı

Tomruk yüklü TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Bursa’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Leman dergisinin karikatürüne Bursa’dan tepki yağdı

Bursa’da konkordato zinciri sürüyor: 4 şirket daha konkordato istedi!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonu; Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı da gözaltında

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı ilaç geri ödeme kapsamında!

Bursa’da 7 araç birbirine girdi

Leman'ın provokasyonuna tepki çığ gibi büyüdü

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Yükleniyor