7,1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

İstanbul ve Diyarbakır’daki operasyonlarda 7,1 milyon uyuşturucu hap ve uyuşturucu hap yapımında kullanılan 2,6 ton kimyasal madde ele geçirildi.

GÜNDEM 9.04.2025 10:11:00 0
7,1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Diyarbakır’da düzenlenen kapsamlı uyuşturucu operasyonlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İstanbul’da iki ayrı uyuşturucu imalathanesine, Diyarbakır’da ise M.Z.U. isimli şahsın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyuran Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan operasyonlarda, tam 7 milyon 150 bin adet uyuşturucu hap, 2 ton 680 kilogram kimyasal madde ve 10 kilogram Bonzai hammaddesi ele geçirildi. Ayrıca 1 milyon adet boş uyuşturucu hap kapsülü de bulundu. Ele geçirilen kimyasallarla birlikte çok daha fazla miktarda uyuşturucu üretiminin önüne geçilmiş oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Başakşehir ve Esenler ilçelerinde tespit edilen iki ayrı uyuşturucu imalathanesi hedef alındı. Ayrıca Esenyurt, Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa ve Kartal ilçelerinde de baskınlar gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da ise elebaşılığını M.Z.U.’nun yaptığı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen baskınlarda toplamda 4 ayrı araç ve 12 ayrı adreste arama yapıldı.

Operasyonlar sonucu uyuşturucu madde imalatçısı olduğu tespit edilen, aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlarından işlem yapılmak üzere İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Uyuşturucu imalatçılarına karşı yürüttüğümüz bu mücadele, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi koruma mücadelesidir. Bu başarılı operasyonları gerçekleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyorum."

Uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, bu tür operasyonların artarak devam edeceğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yanan Ormanları Doğru Ağaçlarla Yeniden Hayata Döndürmek

Başkan Bozbey açıkladı: "Yangın hiç yanmayan alandan çıktı"

İnegöl'de yeni sokaklar açılıyor ulaşıma konfor geliyor

Genco Erkal Osmangazi'de anılacak

Ferhat Pirinççi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Oldu

BTSO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Rusya'daki 8.8'lik deprem sonrası balinalar karaya vurdu

Bursa’da yanan ormanlar dronla görüntülendi

Daha güvenli bir Osmangazi için metruk binalar yıkılıyor

Yangına karşı OSAD’dan hızlı ve koordineli müdahale

İnegöl’ün Dayanışma Ruhu Yangın Bölgesinde

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı

Orman yangınlarının bilançosu açıklandı! Bursa...

Uludağ'da ruhsatı iptal edilen otellerdeki kaçak katlar yıkılıp yeniden yapılacak

20 yaş üstü araç sahiplerine müjde!

Rusya'da 8.8 büyüklüğünde deprem

İnegöl'de iki grup arasında laf atma kavgası

BTSO’dan Dondurulmuş Gıda Sektörü İçin Yeni UR-GE Projesi

Gurbette 60. Yıl Sergisi İnegöl Kent Müzesinde Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi yangın bölgesindeki yaraları sarmaya başlıyor

Yangıda tahliye edilenlerin sayısı açıklandı

Başkan Bozbey’den fedakar çiftçiye teşekkür

Bursa'da o ilçede sular kesilecek...

Osmangazili atletin milli forma ile madalya sevinci

Patlak lastikle yardıma giden çiftçi konuştu

Yangın felaketine ‘Yıldırım’ müdahale

Attıkları havai fişek yangın çıkardı; 4 gözaltı

İbrahim Yumaklı'dan orman yangınlarına ilişkin son durum raporu

Bursa’ya yağmur geliyor!

Bursa'da ormanı yakmaya çalışan şüpheliyi vatandaşlar fark etti

Yükleniyor