74 yaşındaki maratoncu gençlere taş çıkartıyor

Mersin’de yaşayan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci, ilerleyen yaşına rağmen Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen maratonlarda koşuyor.

SPOR 16.11.2021 13:37:00 0
74 yaşındaki maratoncu gençlere taş çıkartıyor

  Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 21 Kasım’da düzenleyeceği 'Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu' ile dünyanın birçok yerinden gelen her yaştan sporseveri Mersin’de ağırlayacak. Bu sporculardan biri de Mersin’de yaşayan, Avrasya Maratonu’nda ve Balkan Koşusu’nda da yarışan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci. Toroslar Belediyesi'nin Akbelen Mahallesi’ndeki stadında maratona hazırlanan Kahveci, gençlere spor yapmaları tavsiyesinde bulunarak, “Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’na herkesi davet ediyorum. Bu maratonu, sevgi maratonuna dönüştürelim” dedi. 
  30 yıldır maraton koştuğunu ifade eden Kahveci, "Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik koşuda iddialıyım ve bu kupayı almak istiyorum.

Antrenmanlarımı ona göre yapıyorum. Bugüne kadar çok iyi dereceler elde ettim ve veteranlar dalında kendimi kanıtladım. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Bütün gençlere örnek olmak istiyorum. Böyle bir organizasyonu düzenlediği ve gençlerin önünü açtığı için Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da tüm sporseverleri 'Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu'na davet ederek, “Toroslar Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz maraton ile binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ilçemizde ağırlayacağız. Gerçekleştireceğimiz bu etkinlikle hedefimiz hem ülkemizde hem de kentimizde büyük bir farkındalık oluştururken, gençlerimizi spora alıştırmak ve onları sporla buluşturmaktır” ifadelerini kullandı. 


 
  5 kategoride yapılacak 
  Binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ağırlamaya hazırlanan Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu, 21 Kasım Pazar günü 'Toroslar’ı koşarak keşfet' sloganıyla düzenlenecek. Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle Toroslar’da ilk kez gerçekleştirilecek yarışlar, 21 kilometre uzunluğundaki yarı maratonun yanı sıra, 10 kilometrelik koşu, 3 kilometrelik halk koşusu, 200 metre özel sporcular, 100 metre çocuk maratonu olmak üzere 5 kategoride yapılacak. 
  'Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nun başlangıç ve bitiş noktası Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Meydanı olacak. Yarı Maraton, Mersin’in diğer merkez ilçeleri olan Akdeniz ve Yenişehir’i de kapsayan bir güzergahtan geçerek Toroslar’da son bulacak. 

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Yükleniyor