74 yaşındaki maratoncu gençlere taş çıkartıyor

Mersin’de yaşayan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci, ilerleyen yaşına rağmen Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen maratonlarda koşuyor.

SPOR 16.11.2021 13:37:00 0
74 yaşındaki maratoncu gençlere taş çıkartıyor

  Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 21 Kasım’da düzenleyeceği 'Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu' ile dünyanın birçok yerinden gelen her yaştan sporseveri Mersin’de ağırlayacak. Bu sporculardan biri de Mersin’de yaşayan, Avrasya Maratonu’nda ve Balkan Koşusu’nda da yarışan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci. Toroslar Belediyesi'nin Akbelen Mahallesi’ndeki stadında maratona hazırlanan Kahveci, gençlere spor yapmaları tavsiyesinde bulunarak, “Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’na herkesi davet ediyorum. Bu maratonu, sevgi maratonuna dönüştürelim” dedi. 
  30 yıldır maraton koştuğunu ifade eden Kahveci, "Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik koşuda iddialıyım ve bu kupayı almak istiyorum.

Antrenmanlarımı ona göre yapıyorum. Bugüne kadar çok iyi dereceler elde ettim ve veteranlar dalında kendimi kanıtladım. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Bütün gençlere örnek olmak istiyorum. Böyle bir organizasyonu düzenlediği ve gençlerin önünü açtığı için Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da tüm sporseverleri 'Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu'na davet ederek, “Toroslar Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz maraton ile binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ilçemizde ağırlayacağız. Gerçekleştireceğimiz bu etkinlikle hedefimiz hem ülkemizde hem de kentimizde büyük bir farkındalık oluştururken, gençlerimizi spora alıştırmak ve onları sporla buluşturmaktır” ifadelerini kullandı. 


 
  5 kategoride yapılacak 
  Binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ağırlamaya hazırlanan Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu, 21 Kasım Pazar günü 'Toroslar’ı koşarak keşfet' sloganıyla düzenlenecek. Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle Toroslar’da ilk kez gerçekleştirilecek yarışlar, 21 kilometre uzunluğundaki yarı maratonun yanı sıra, 10 kilometrelik koşu, 3 kilometrelik halk koşusu, 200 metre özel sporcular, 100 metre çocuk maratonu olmak üzere 5 kategoride yapılacak. 
  'Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nun başlangıç ve bitiş noktası Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Meydanı olacak. Yarı Maraton, Mersin’in diğer merkez ilçeleri olan Akdeniz ve Yenişehir’i de kapsayan bir güzergahtan geçerek Toroslar’da son bulacak. 

Devlet Bahçeli: "Cami ne kadar bizimse Cemevi de bizimdir"

Gölbaşı Göleti 5 ayda kurudu: Kestel ve Gürsu Ovaları alarm veriyor

Turgay Erdem’den ilk görüntü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı pisti neden pas geçti?

Nilüfer’de ağaçlandırma seferberliği

Bursa ile İspanya arasında yeni ticaret köprüleri kuruluyor

Turgay Erdem tutuklandı

Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Turgay Erdem'in avukatından ilk açıklama

Çağdaş eğitimin Türkiye’deki kalesi 30 yaşında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da!

İmam hatipler haftası

Orhangazi nefes alacak

Bursa'nın ne kadar suyu kaldı?

Turgay Erdem adliyeye sevk edildi

İsrail ve Gazze'de esir takası başladı

Bursaspor taraftarları minik Çağan Ata’nın mücadelesini kutladı

Tahsin Tam: "Ağlamamak için kendimi zor tuttum"

Mutluluk balonları SMA’lı Çağan Ata Taran için uçuruldu

Ertuğrul İdris Furat, Tahsin Tam’ı mest etti!

Çevreci Damla Sulama Tesisi ödüllendirildi

Mansur Yavaş, soruşturma iznine ilişkin konuştu

Bozbey’den su kesintisi açıklaması

Hastaneye kaldırılan Turgay Erdem’in sağlık durumu nasıl?

Osmangazi’den doğayla iç içe yeni yaşam alanları

Gençler Girişimci Kafası’nda tecrübeyle buluştu

Bursa tarımının kalbi Gölbaşı ve Demirtaş Barajları kurudu

Yenişehir'de zincir marketlere denetim

Büyükşehir, üreticinin yanında

Güvercin kümesinde uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor