7 milyon lira değerinde ilaç satan hemşire tutuklandı

Adana’da 15 doktorun sistemine girip 7 milyon lira değerinde kanser ilacı alımı yaparak sattığı öne sürülen hemşire tutuklandı

ASAYİŞ 23.06.2022 13:43:00 0
7 milyon lira değerinde ilaç satan hemşire tutuklandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Adana Şehir Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde yatan hastalara istenen 2 farklı antikor ilacının el altından dışarıya satıldığı bilgisine ulaştı. Ekipler, yüksek fiyatlı ilaçlarla ilgili teknik ve fiziki takip başlattı. Ekipler, piyasa değeri yaklaşık 7 milyon lira olan 689 kutu ilacın serviste yatan hastalara verilmediğini, yasa dışı yollarla satıldığını tespit etti. Savcılığın yakalama kararı çıkartmasının ardından harekete geçen ekipler, şüpheli hemşire Nardane B.’yi (48), 16 Haziran sabahı evine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.


Yapılan çalışmada zanlının, sistemlerini açık bırakan 15 doktor adına söz konusu ilaçlar için talep oluşturduğu, daha sonra da hastanenin eczanesine gidip başka bir hemşirenin adını ve imzasını kullanarak ilaçları aldığı ortaya çıktı. Zanlının ayrıca kanser hastası olmayan hastalara da kanser ilacı yazdığı belirlendi. Zanlının, aldığı ilaçları suç ortakları Levent E. (45) ile Cem B.’ye (35) verdiği, bu kişilerin de yasadışı yollardan satış yaptığı saptandı. Ayrıca zanlının bu işlemler karşılığında da 500 ila bin 500 lira arasında komisyon aldığı öne sürüldü.
Bir hastane görevlisinin şikayeti üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan müfettişin görevlendirildiği, yapılan incelemenin ardından zanlının bir aile sağlığı merkezine gönderildiği öğrenildi.
Öte yandan, zanlının suç ortaklarının da bir süre önce gözaltına alınıp, ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan tutuklandığı belirtildi. Zanlı Nardane B., emniyetteki ifadesinde, “Maddi durumum iyi değildi. O yüzden yaptım” dediği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nardane B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Maden ocağı yakınında oluşan yarıklar evi ikiye böldü

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Yükleniyor