8. Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin Galası İnegöl’de Yapılacak

İnegöl, bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin galasına hazırlanıyor.

GÜNDEM 13.09.2021 17:01:00 0
8. Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin Galası İnegöl’de Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi ve Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen 8. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin galası, Perşembe akşamı İnegöl’de yapılacak.

 Bu yıl pandemi dolayısıyla sağlık çalışanlarına ithafen büyük çağın 7 hekiminin hayatının beyaz perdeye taşındığı 7 Velayet 7 Vilayet 8. Uluslararası Kısa Film Festivalinin galası, 16 Eylül Perşembe akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.

ÇAĞIN 7 BÜYÜK HEKİMİNİN HAYAT HİKAYELERİ BEYAZ PERDEYE TAŞINDI

Festivalde bu yıl sağlık çalışanlarına ithafen büyük çağın 7 hekimi perdeye aktarıldı. Tıp dünyasında hekimlerin hekimi olarak adlandırılan İbn-i Sina, psikolojiyi temelli bir bilim dalı haline getiren İbn Bacce, pediatri biliminin kurucusu, dezenfektanın mucidi ve kimyayı tıpta uygulayan ilk hekim Ebubekir Er Razi, Ortaçağın en büyük fizyoloğu İbn-i Nefes, tarihte karantinayı uygulayan ilk hekim İbni Cessar, 17 bilim dalında 180 eser bırakan, şifalı bitki çalışmalarıyla çağın en büyük bilim adamlarından El Biruni ve cerrahinin babası olarak nitelendirilen El Zehravinin hayat hikayeleri, beyaz perdeye taşındı. 

2 FİLMİN ÇEKİMLERİ İNEGÖL’DE YAPILMIŞTI

Kısa filmlerin çekimleri, Bursa’yı da doğal film platosu haline getirdi. İnegöl Belediyesi’nin daveti ve talebi üzerine Hekimlerin Hekimi İbni Sina’nın hayat akışını ve bilime olan katkılarının postmodern yaklaşımla anlatıldığı “Düğüm” senaryosu ile Ortaçağa adını veren eczacılığın öncüsü El Biruni’nin tabiatın şifasının anlatıldığı “Seydelani” adlı senaryonun çekimleri de İnegöl’de yapılmıştı. 8. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin galası da İnegöl’de gerçekleştiriliyor.

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Hakan Fidan: Avrupa Birliği'ne katılın diye yalvaracaklar

Osmangazi Belediyesi Sarıalan’da çocuklara renkli kış etkinliği düzenledi

Sapanca’da tartışma cinayetle bitti

İstanbul Bağcılar’da şüpheli zehirlenme: 3 ölü 1 ağır yaralı

Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında iddianame hazır

Dağ havası lüks, karın bedeli ağır

Diyarbakır Emniyeti önündeki EYP saldırısına 13 gözaltı

TÜİK: Hizmet sektöründe güven yükseldi

Büyükşehir'de güç birliği mesajı

Bursa’da kuyu temizliği can aldı

Bursaspor’da yeni hoca belli oldu

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Yükleniyor