8. Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin Galası İnegöl’de Yapılacak

İnegöl, bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin galasına hazırlanıyor.

GÜNDEM 13.09.2021 17:01:00 0
8. Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin Galası İnegöl’de Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi ve Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen 8. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin galası, Perşembe akşamı İnegöl’de yapılacak.

 Bu yıl pandemi dolayısıyla sağlık çalışanlarına ithafen büyük çağın 7 hekiminin hayatının beyaz perdeye taşındığı 7 Velayet 7 Vilayet 8. Uluslararası Kısa Film Festivalinin galası, 16 Eylül Perşembe akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.

ÇAĞIN 7 BÜYÜK HEKİMİNİN HAYAT HİKAYELERİ BEYAZ PERDEYE TAŞINDI

Festivalde bu yıl sağlık çalışanlarına ithafen büyük çağın 7 hekimi perdeye aktarıldı. Tıp dünyasında hekimlerin hekimi olarak adlandırılan İbn-i Sina, psikolojiyi temelli bir bilim dalı haline getiren İbn Bacce, pediatri biliminin kurucusu, dezenfektanın mucidi ve kimyayı tıpta uygulayan ilk hekim Ebubekir Er Razi, Ortaçağın en büyük fizyoloğu İbn-i Nefes, tarihte karantinayı uygulayan ilk hekim İbni Cessar, 17 bilim dalında 180 eser bırakan, şifalı bitki çalışmalarıyla çağın en büyük bilim adamlarından El Biruni ve cerrahinin babası olarak nitelendirilen El Zehravinin hayat hikayeleri, beyaz perdeye taşındı. 

2 FİLMİN ÇEKİMLERİ İNEGÖL’DE YAPILMIŞTI

Kısa filmlerin çekimleri, Bursa’yı da doğal film platosu haline getirdi. İnegöl Belediyesi’nin daveti ve talebi üzerine Hekimlerin Hekimi İbni Sina’nın hayat akışını ve bilime olan katkılarının postmodern yaklaşımla anlatıldığı “Düğüm” senaryosu ile Ortaçağa adını veren eczacılığın öncüsü El Biruni’nin tabiatın şifasının anlatıldığı “Seydelani” adlı senaryonun çekimleri de İnegöl’de yapılmıştı. 8. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin galası da İnegöl’de gerçekleştiriliyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Somuncu Baba’nın bereketi Osmangazi’de yaşatıldı

İmamoğlu'nun kiraladığı jetin faturası ortaya çıktı!

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

Yükleniyor