112 ACİL İLK 10 DAKİKADA VAKAYA ULAŞIYOR!

Dr. Erkan Tahir, 112 ambulansların vakaya en kısa sürede ulaşabilmesi için hasta adres bilgilerinin doğru ve eksiksiz verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

SAĞLIK 6.12.2023 13:14:00 0
 112 ACİL İLK 10 DAKİKADA VAKAYA ULAŞIYOR!

İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Erkan Tahir, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Cumhuriyetin çeşitli dönemlerinde hizmet veren ambulansların yer aldığı İnegöl Devlet Hastanesi Ambulans Müzesi’nde açıklamalarda bulundu. Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığı ve istasyon sayısının 3 bin 402’ye çıkarıldığı bilgisini veren Dr. Tahir, “Türkiye’de 2023 yılı Ekim ayı sonu itibari ile 5 milyon 512 bin 913 hasta, 112 ambulansıyla nakledildi. 112’ye gelen acil çağrılara yüzde 95 oranında kentlerde ilk 10 dakikada kırsal alanda ilk 30 dakikada vakaya ulaşılmaktadır” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı’na ait kara ambulans sayısının 5 bin 738’e çıkarıldığını vurgulayan Dr. Tahir, “Her türlü coğrafi şartta hastalara müdahale edebilme amacıyla; 232 palet takılabilen ambulans, 21 adet önünde kar bıçağı bulunan kombi paletli ambulans, 62 adet 4 yaralı taşıyan ambulans, 92 adet yoğun bakım, obez ambulans ve 49 adet yenidoğan ambulans hizmet vermektedir. Ayrıca Bakanlığımıza ait 6 adet deniz ambulans, 13 helikopter ambulans ile Ankara ve İstanbul’da konuşlanan 2 uçak ambulans ile hasta nakilleri gerçekleştirilmektedir” şeklinde konuştu.

 

Fermuar Sistemi Benimsenmeli

Acil sağlık hizmetlerinin kaliteli hizmet verebilmesi için her vatandaşın üzerine düşen görevler olduğuna dikkat çeken Dr. Tahir, “Acil çağrı hatlarına gereksiz arama yapılmaması, ambulansın kısa sürede ulaşması için hasta adres bilgilerinin doğru verilmesi ve trafikte ambulansa yol verilmesi bizlerin görevidir. Ayrıca trafikte sağ şeritteki araçların sağa, sol şeritteki araçların sola kayarak ortada ambulansın geçişine yer açmalarını sağlayan fermuar sisteminin trafikte seyreden tüm vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bir gün herkesin 112 acil ambulans hizmetine ihtiyacı olabileceğini ifade eden Dr. Tahir, vatandaşları bu konuda duyarlı davranmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 30 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski NBA oyuncusu ile bir araya geldi

Yıldırım’da Molla Yegan’de yeni dönem

Bursa'da Sena ile Şilan'ın öldüğü kazada sürücü 1.44 promil alkollü çıktı

Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Bahçeli’den Sert Çıkış: “Ahlak Yaylım Ateşi Altında”

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden 2 şüpheli daha gözaltına alındı

Badırgalı miniklerden Başkan Özdemir'e el yapımı hediye

Yükleniyor