112 ACİL İLK 10 DAKİKADA VAKAYA ULAŞIYOR!

Dr. Erkan Tahir, 112 ambulansların vakaya en kısa sürede ulaşabilmesi için hasta adres bilgilerinin doğru ve eksiksiz verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

SAĞLIK 6.12.2023 13:14:00 0
 112 ACİL İLK 10 DAKİKADA VAKAYA ULAŞIYOR!

İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Erkan Tahir, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Cumhuriyetin çeşitli dönemlerinde hizmet veren ambulansların yer aldığı İnegöl Devlet Hastanesi Ambulans Müzesi’nde açıklamalarda bulundu. Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığı ve istasyon sayısının 3 bin 402’ye çıkarıldığı bilgisini veren Dr. Tahir, “Türkiye’de 2023 yılı Ekim ayı sonu itibari ile 5 milyon 512 bin 913 hasta, 112 ambulansıyla nakledildi. 112’ye gelen acil çağrılara yüzde 95 oranında kentlerde ilk 10 dakikada kırsal alanda ilk 30 dakikada vakaya ulaşılmaktadır” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı’na ait kara ambulans sayısının 5 bin 738’e çıkarıldığını vurgulayan Dr. Tahir, “Her türlü coğrafi şartta hastalara müdahale edebilme amacıyla; 232 palet takılabilen ambulans, 21 adet önünde kar bıçağı bulunan kombi paletli ambulans, 62 adet 4 yaralı taşıyan ambulans, 92 adet yoğun bakım, obez ambulans ve 49 adet yenidoğan ambulans hizmet vermektedir. Ayrıca Bakanlığımıza ait 6 adet deniz ambulans, 13 helikopter ambulans ile Ankara ve İstanbul’da konuşlanan 2 uçak ambulans ile hasta nakilleri gerçekleştirilmektedir” şeklinde konuştu.

 

Fermuar Sistemi Benimsenmeli

Acil sağlık hizmetlerinin kaliteli hizmet verebilmesi için her vatandaşın üzerine düşen görevler olduğuna dikkat çeken Dr. Tahir, “Acil çağrı hatlarına gereksiz arama yapılmaması, ambulansın kısa sürede ulaşması için hasta adres bilgilerinin doğru verilmesi ve trafikte ambulansa yol verilmesi bizlerin görevidir. Ayrıca trafikte sağ şeritteki araçların sağa, sol şeritteki araçların sola kayarak ortada ambulansın geçişine yer açmalarını sağlayan fermuar sisteminin trafikte seyreden tüm vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bir gün herkesin 112 acil ambulans hizmetine ihtiyacı olabileceğini ifade eden Dr. Tahir, vatandaşları bu konuda duyarlı davranmaya davet etti.

Erdoğan ve Macron’dan barış diplomasisi

Rusya-Ukrayna savaşında barış masası İstanbul'da mı kurulacak?

DAĞDER’de seçim heyecanı!

Emine Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı

Ertuğrul Ersoy yuvaya döndü

Marmara’nın turistik körfezi müsilajla kaplandı

2025'te 369 bin sürücüye kırmızı ışık ihlali cezası

Bursa'da otomobil ile motosikletin çarpışması kamerada; 1 yaralı

Batman'da iş yeri kurşunlayan ve adam kaçıran suç örgütü çökertildi: 9 tutuklama

Bosna Hersek’teki Türk medya temsilcileri Mostar Belediye Başkanı Kordić ile görüştü

Sinem Ünsal’dan Uzak Şehir’le ilgili açıklamalar

İstanbul - Beşiktaş’ta eğlence mekanına silahlı saldırı kamerada: 'Yanımdakiler mekana sıkınca ben de havaya sıktım'

Bolu’da üretilen 5 milyon 230 bin yavru sazan, akarsulara bırakıldı

Kolombiya'da sel ve toprak kayması: 5 ölü

Beşiktaş Belediyesi’nden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı şenliği

Çocuklar, doğa tatilinde satranç turnuvasında mücadele etti

Anne ve anne adaylarına bebek sağlığı eğitimi

Yeni itfaiyeciler göreve hazır

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde sel: 62 ölü

‘Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor’

Guterres, Hindistan ve Pakistan arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşıladı

Hesabına gelen para yüzünden askere gidemeyecek

"Engelsiz Eğitim Bağı" projesiyle veliler, öğrencileri hakkında bilgileri hızlı ve güvenli bir şekilde öğrenebilecek

İstanbul - Avcılar’da tekmeli yumruklu trafik kavgası kamerada

Bursa’da iki motosikletinin karıştığı kaza kamerada: 2 yaralı

Makyaj yaparken göz sağlığınızdan olmayın

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret görüşmelerinde büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti

TIR'a arkadan çarpan cipin sürücüsü hafif yaralandı

İstanbul - Tuzla’da bariyerlere çarpan otomobil takla atarak savruldu: 1 ölü 4 yaralı

Tuzla’da kontrolden çıkan otomobil takla attı : 1 ölü

Yükleniyor