Adalet Bakanlığı’ndan çocuklar için yeni adım

Adalet Bakanlığı, 18 yaş altı hükümlülerin ve anneleriyle birlikte kalan çocukların psiko-sosyal gelişimine destek olmak için yeni adımların atıldığını duyurdu.

GÜNDEM 27.07.2021 13:05:00 0
 Adalet Bakanlığı’ndan çocuklar için yeni adım

  Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca imzalanan iş birliği protokolüyle çocukların eğitim, barınma ve ayni ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan ortak çalışmaların kapsamı genişletildi. 


  Adalet Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında 2002 yılında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında 19 yıllık süreçte çok sayıda çalışmanın tamamlandığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yeni bir iş birliği protokolü imzalanırken, iki bakanlığın taşra teşkilatları arasında yapılacak işlemler standart hale getirildi. 
 
  "Çocuklar en uygun sosyal hizmet modelinden yararlanacak" 
  Çalışmalar kapsamında annesinin yanında kalan 0-6 yaş grubu çocukların özel kreş ve gündüz bakımevi hizmetinden ve kurum dışında yapılacak sosyal kültürel faaliyetlerden yararlandırılması daha sistemli hale getirilecek.

Salıverilme sonrasında ailesine veya bakım verecek bir yakınına teslim edilemeyeceği ya da teslimin uygun olmayacağı değerlendirilen 12-18 yaş arası çocuk tutuklu ve hükümlülerin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanmalarına imkan sağlanacak. Denetimli serbestlik kapsamında bulunan yükümlü çocuklar, ihtiyaçları doğrultusunda uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanacak. Ayrıca, protokol kapsamındaki faaliyet ve hizmetlerden ebeveynlerinden bir ya da ikisi Ceza İnfaz Kurumunda bulunan, kendilerine bir yakınları tarafından bakılan çocuklar da yararlanacak. Bu kapsamda ebeveyn eksikliği, sosyal çevrenin değişmesi gibi sorunlarla karşılaşan çocukların ihtiyaçları ebeveynlerle yapılan görüşmeler çerçevesinde giderilmeye çalışılacak.  
 

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yıldırım'da ulaşım ağı genişliyor

Gıda terörüne 2.7 milyar TL ceza geldi

Mehmet Akif Ersoy adliyeye getirildi: İtirafçı olacak

Başkan Ercan Özel'den yeni yıl mesajı: 2026 Yenişehir'in yılı olacak

Mudanya Üniversitesi YÖK raporunda ilk 10’da

DEAŞ operasyonunda şehit düşen kahraman polislerimize Yalova’da hüzünlü tören

Erden Timur tutuklandı

Bursa'da yılbaşı öncesi sıkı denetim

Bursa'da talaş silosuna düşen işçi hayatını kaybetti

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Yükleniyor