Arya Su Gülenç’ten muhteşem piyano resitali

Genç piyanist Arya Su Gülenç, ilk piyano resitalini Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirdi. Konser gelirleriyle Akçalar’daki bir okula müzik sınıfı kazandırmayı istediğini belirten Gülenç, per

KÜLTÜR SANAT 5.11.2022 10:15:00 0
 Arya Su Gülenç’ten muhteşem piyano resitali

Küçük yaşta piyano eğitimine başlayan ve 13 yaşında olmasına rağmen kariyeri başarılarla dolu alan Arya Su Gülenç, ilk piyano resitalini Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği “Arya Su Gülenç Piyano Resitali” konseri, Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleşti. Genç piyanistin öğretmeni Yıldız Aslanova ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan’nın da izlediği resitale sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin ve Fazıl Say gibi dünyaca ünlü besteci ve piyanistlerin eserlerini çalan Arya Su Gülenç, repertuarında kendi bestelediği “ Gökyüzü” isimli parçasına da yer verdi. Performansıyla kendine hayran bırakan Arya Su Gülenç, kendi bestelediği “Gökyüzü” isimli parçanın hikâyesini konseri izleyenlerle de paylaştı. “Gökyüzü” isimli eserini çeşitli sebeplerden dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan çocuklara yazdığını belirten Gülenç, “Savaşlar, iklim krizi, yoksulluk gibi nedenlerden dolayı evlerini ve yurtlarını terk edip, göç etmek zorunda kalan çocuklar için bu parçayı besteledim. Eserime ‘Gökyüzü’ koymamın nedeni ise bu insanların uçsuz bucaksız, sınırları olmayan bir mavilik ve umutla, gökyüzüne bakması” ifadelerini kullandı. Gülenç, kendi eserini çaldıktan sonra, dakikalarca alkışlandı.



Öğretmeni Yıldız Aslanova’ya ve desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür eden Arya Su Gülenç, ikinci konserini de 11 Ocak 2023 tarihinde yine Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde kemanist arkadaşı Naz İrem Türkmen ile birlikte Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’nde vereceğini söyledi. Gülenç, bu konseri ve diğer illerde yapacağı konserlerden elde edilen gelirlerle de, Akçalar Mahallesi’ndeki bir ortaokulda müzik sınıfı oluşturmak istediklerini söyledi.
Konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Arya Su Gülenç’i kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Her türlü desteğe devam edeceğiz

İnegöl Belediyesi müzeleri dijitalde yenilendi

Başkan Oktay Yılmaz, gençlerle bir araya geldi

Sahte diploma davasında erteleme kararı çıktı

Zimmetine 6,5 milyon TL geçiren katip tutuklandı

Bursa'nın gururundan çifte başarı

Bakan Uraloğlu: Suriye sınırındaki demir yolu hattını ayağa kaldırıyoruz

MEEXX makine sektörünü Bursa’da buluşturdu

Yıldırım'da Kadim Şifa programına büyük ilgi

Osmangazi Belediyesi, Arap Şükrü Sokağı’nın tarihi kimliğini yeniden kazandırıyor

Bursa Emniyeti’nden uyuşturucu ve kaçak çalışmaya karşı üst üste operasyonlar

Narkotik operasyonunda 1 polis şehit oldu

Saloni, Turquality ile büyüme ivmesini artırıyor

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Yükleniyor