Bakan Uraloğlu, İznik Çevre Yolu açılışında konuşma yaptı

İznik Çevre Yolu Açılış Töreni'nde Teknosab ve Görükle D200 Kavşakları'nın önemli projelerini duyurdu.

 Bakan Uraloğlu, İznik Çevre Yolu açılışında konuşma yaptı
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 21.09.2024 12:17:00 0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik Çevre Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, gün içerisinde yapımı devam eden Teknosab Kavşağı ve planlanan Görükle D200 Kavşağı'nın yerinde incelemelerini gerçekleştireceklerini belirtti. Uraloğlu, "Teknosab Kavşağı ile Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu'na yüksek standartlı bağlantısını sağlamış olacağız" dedi.

Bakan Uraloğlu, Görükle D200 Kavşağı'nın Bursa'nın nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve gelişmeye devam eden batı kesimindeki Görükle ve Kayapa bölgeleri açısından önemine de dikkat çekti. "Bu kavşak, bu bölgelerin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

Kavşak uygulama projelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandığını ve onaylandığını belirten Uraloğlu, proje kapsamında toplam 231 metre uzunluğunda iki adet köprü ile beş adet köprü niteliğinde alt geçidin inşa edileceğini duyurdu. Ayrıca, ana gövde yolunun sıcak kaplama bölünmüş yol standartlarında iki kilometre olarak inşa edileceğini, toplamda 2,2 kilometrelik bölünmüş yol ile 8,9 kilometrelik kavşak kolunun tamamlanacağını ifade etti.