Bursa Avrupa vitrininde

Bursa 6 asırlık mimarîyle Avrupa vitrininde

BURSA HABER 16.10.2020 15:28:00 0
 Bursa Avrupa vitrininde

Avrupa Tarihî Termal Kentler Ağı’nda (EHTTA) Türkiye’yi temsil eden şehirlerden biri olan Bursa, her yıl 16 Ekim’de düzenlenen ve ana konusu ‘termal mimari’ olan Avrupa Termal Miras Günü etkinliklerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca ile Avrupa vitrinine çıkıyor.   


  Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika’dan 6 şehir tarafından 2009 yılında kurulan, 17 ülkeden 50’nin üzerinde üyesi bulunan ve Bursa’nın da 2013 yılında etkin üyeliğe seçildiği EHTTA, termal mimariye dikkat çekmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl 16 Ekim’de Avrupa Tarihi Termal Miras Günü’nü kutluyor. EHTTA özelinde oluşturulan iletişim komisyonunda Türkiye temsilcisi kent unvanına sahip olan Bursa’daki çalışmalar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi kentin tüm dinamikleri ile birlikte kentin termal zenginliklerini ve termal tesislerin vermekte olduğu hizmetleri tanıtmak amacıyla önemli çalışmaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda termal zenginlikler Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin de katkılarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi termal tesisler ile termal zenginlikleri tanıtmak adına EHTTA üyesi tüm şehirler ile bilgi paylaşımında bulunurken, tanıtım için gerekli basılı ve dijital materyalleri hazırlıyor. Bu kapsamda kentin turizm dinamikleri vasıtasıyla iletişime geçilen termal tesisler, tesis olanaklarına yönelik termal turizm paketleri oluşturuyor ve bu turizm paketleri EHTTA tarafından tüm platformlarda tanıtılıyor. 


  Avrupa Termal Miras Günü termal mimarinin önemine dikkat çekmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanıyor. İlki Romanya’nın Budapeşte kentinde, ikincisi Belçika’nın Spa kentinde kutlanan Avrupa Termal Miras Günü, bu yıl Almanya’nın Baden-Baden kentinde ancak korona virüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak kutlanacak. 


  Ana konusu ‘Termal Mimari’ olan EHTTA üyesi 17 ülkeden toplamda 50 farklı termal kent, farkındalık oluşturmak amacıyla termal mimarisi ile ünlü olan termal tesislerini dijital ortamda tanıtacak. Etkinliğin tanıtım görseli ise üye şehirlerdeki termal tesislere ait olan mimari çizimlerden oluşturularak hazırlandı. Bursa adına ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü I. Murad Hüdavendigar tarafından Hüdavendigar Külliyesi’nin bir parçası olarak Bizans Hamamı kalıntıları üzerinde 1385 yılında çifte hamam olarak yaptırılan Eski Kaplıca’ya ait detayları etkinliğe gönderdi. Etkinlik Türkiye saati ile saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında www.ehtta.eu web sitesi, Thermal Travels adlı Facebook sosyal medya hesabı ve European Historic Thermal Towns Association adlı Linkdln hesabından takip edilebilecek. 6 asırlık geçmişi olan tarihî Eski Kaplıca farklı mimarîyle Avrupa vitrininde sergilenmiş olacak. 

                                         

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

CHP’nin kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

Başkanlar Atatürk'ü andı!

Bursalılar gece depremle uyandı

İznik Gölü'nde tek seferde 21 ton gümüş balığı yakalandı

Bursa'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 2 tutuklama

Büyükşehir Ata'nın huzurunda

Bursaspor, Gebzespor karşısında puansız ayrıldı

Gençler Ata'nın huzurunda

Türkiye’de İlk: Lise öğrencileri tercihten önce üniversiteli oluyor

Türkiye’nin 3. Astronotu Gökhan Erdem uzay deneyimini GUHEM’de öğrencilerle paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet Bahçeli ile aramızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"

Suriye'ye kaç kişi döndü?

Balıkesir Sındırgı’da deprem: Bursa ve çevre iller de sallandı

Yüzyılın konut projesi'ne yoğun ilgi: Başvurular yarın başlıyor

Demokrat Parti Bursa'da yeni dönem! Yeni İl Başkanı Ali Kamil Goral oldu

Yükleniyor