Bursa’nın gürültü haritası çıkartılıyor

Bursa’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve eylem planı hazırlamak için harekete geçti.

BURSA HABER 14.09.2021 13:45:00 0
 Bursa’nın gürültü haritası çıkartılıyor

 Bursa’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve eylem planı hazırlamak için harekete geçti.



Bursa’nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasının oluşturulması ve eylem planının hazırlanması için hazırlıklara başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk ve belediye personelinin katıldığı toplantıda, Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bursa oldukça kritik bir kent”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, çalışmayla elde edilen verilerin ileride oluşabilecek gürültü problemlerini önlemede yardımcı olacağını söyledi. Son yıllarda çevre sorunlarının sıkça gündeme geldiğini belirten Cindoruk, vatandaş ve kurum olarak harekete geçerek önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Bursa’nın birçok açıdan kritik bir şehir olduğunu dile getiren Cindoruk, “Gürültü kirliliği en az hava kirliliği ve su kirliliği kadar önemli. İnsanların ruh ve psikolojik sağlığını etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gürültü konusunu önemsiyoruz. Bu konuda ilk plan hazırlayan belediyelerden biriyiz. Kamu kurumları, üniversiteler ve ilçe belediyeleriyle işbirliği halindeyiz” dedi.

“Karayolları açısından ilk sırada Gemlik yer alıyor”
Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü, gürültü haritasının oluşturulması ve eylem planının hazırlanmasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursa’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için bu tür adımların önemine dikkat çeken Köşü, daha temiz çevre ve kaliteli yaşam için projenin önemini anlattı. Proje kapsamında yaklaşık 550 kilometrelik karayolunun, 47.2 kilometrelik mevcut demir yollarının ve 11.7 kilometrelik planlanan demir yollarının gürültü haritasının çıkartılacağını dile getiren Köşü, “Yaklaşık 300 adet gürültü yapan eğlence mekânı incelenecek. 10 adet sanayi tesisi, 7 adet sanayi bölgesinin gürültü haritası çıkartılacak. Bu 4 kaynak için ayrı ayrı gürültü haritaları oluşturulacak. Karayolları bakımından gürültü oranında ilk sırada Gemlik yer alıyor. Ardından Mudanya, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İnegöl bölgesi geliyor. Gürültü haritası çıkartıldıktan sonra doğruluğunu tespit edeceğiz. Son olarak anket çalışması da yapacağız” diye konuştu.

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

İnegöl’de sanayinin park sorununa büyük çözüm

CHP 39. Kurultayı Ankara’da toplandı

Osmangazi Belediyespor’un yıldızı Türkiye International’da birinci

Bursa Büyükşehir LoRa Alliance’a üye oldu

Osmangazi’de miniklere erken yaşta sağlıklı gülüş eğitimi

Nilüfer’de tıp tarihi buluşması

Dünya gözünü İznik’e çevirdi

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen indirim gerçekleşti

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Gar–Şehir Hastanesi yoluna dair Büyükşehir'den açıklama!

Asgari ücrette geri sayım başladı

Osmangazi Belediyespor Play-Off yolunda kenetlendi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev değişimi!

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Yükleniyor