Dalgıçlar denizi, çevreciler sahili temizledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Haftası münasebetiyle Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle Mudanya’da düzenlediği organizasyonda Gemlik sahilinde de atık maddelerden ahtapot heykeli yapıldı.

ÇEVRE 4.06.2021 16:27:00 0
 Dalgıçlar denizi, çevreciler sahili temizledi

Dünya Çevre Haftası, Bursa’da birbirinden farklı faaliyetlerle  kutlanıyor. Çevre ve alt yapı konusunda örnek yatırımları Bursa’ya kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir dizi faaliyete imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği ilk faaliyet Mudanya sahilinde gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Çevre Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (UÇET) öğrencileri ve vatandaşlar sahildeki atıkları toplayıp, çöp torbalarına doldururken, Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun (USAT) balıkadamları da deniz yüzeyindeki atıkları gün yüzüne çıkardı. Denizden çıkarılan şişeler, maske, eldiven gibi atıklar, çevre konusunda farkındalık oluşturulması için sahilde sergilendi. 


  Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Arzu Teksoy, Deniz Çöpleri İl Eylem Planı kapsamında dalış etkinliğinin yapıldığını belirterek, “Son zamanda deniz yüzeyince gördüğümüz müsilâjın etkisini su altında da görmüş olduk. Öğrencilerimiz müsilâj sebebiyle su altında görüş mesafenin çok kısıtlı olduğunu söyledi. Yaptığımız çalışmada su altından şişe, cam parçaları, eldiven ve maske gibi atıkları topladık” dedi. 
  Mudanya’daki çevre seferberliğine katılan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, çevreye karşı sorumluluğunun şuurunda olan herkese teşekkür etti. Bursa’nın her konuda olduğu gibi çevre temizliği konusunda da örnek olması gerektiğini belirten Kılıç, “Çevreye karşı bilinçli ve sorumlu davranmalıyız. Vatandaşlarımızdan aldığımız destekle bu tür etkinliklerin yayılmasını arzu ediyoruz. Çevreyi ve doğayız korumaz hepimizin görevidir. Bu etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne ve Uludağ Üniversitesi’ne, katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. 


  Atıklardan ahtapot 
  Dünya Çevre Haftası’nın ikinci etkinliği de Gemlik’te gerçekleştirildi. USAT tarafından gerçekleştirilen dalış sonucunda deniz dibinden çıkarılan atıklar, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından tasarlanan ahtapot heykeliyle sergilendi. Teneke kutular, plastik ve cam şişeler, ağlar, bilgisayar ekranı, cep telefonları ve araba lastikleri gibi atıklarla doldurulan ahtapot heykeli, çevrenin insan eliyle nasıl kirletildiği bir kez daha gözler önüne serdi. Park ve Bahçeler Daire Başkanı Muhammet Ali Akaç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her sene olduğu gibi de Çevre Haftası’nı bu sene de farklı faaliyetlerle değerlendirdiğini söyledi. Toplum nezdinde çevre duyarlılığını arttırmak maksadıyla hazırlanan ahtapot heykelinin de dalgıçlar tarafından denizden toplanan malzemelerle doldurularak sergilendiğini anlatan Akaç, bütün halkı çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaya davet etti. 


 

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Yükleniyor

loading