Eminönü’nde taksicilere ceza yağdı

Taksimetre açmayan bir taksici kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepki gösterdi.

ASAYİŞ 15.09.2021 16:47:00 0
 Eminönü’nde taksicilere ceza yağdı

İstanbul Eminönü'nde sivil trafik polisleri Arap turist kılığında bindikleri taksilerde denetim gerçekleştirdi. Denetimde, kısa mesafe gitmek isteyenleri araca almayan, sigara içen, taksimetre açmayan, cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmayan taksicilere ceza yağdı. Taksimetre açmayan bir taksici kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepki gösterdi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri taksiler üzerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Eminönü’nde taksilere Arap turist kılığında binen sivil ekipler, kurallara uymayan sürücüleri denetim noktasına çekti. Denetimde taksicilere taksimetre açmamaktan 652 TL, seyir halinde cep telefonu kullanmaktan 314 TL, emniyet kemeri takmamak, sigara içmek ve kısa mesafeye yolcu almamaktan 144’er TL cezai işlem uygulandı. Taksi şoförleri yaptıklarını kabul etmese de cezadan kaçamadı.

“Cezası olduğunu biliyorum ama ne yapalım”
Sigara içmekten dolayı ceza yiyen taksi şoförü Ergün Çelik, “Müşteriyi indirdikten sonra sigara içtik. Cezası olduğunu biliyorum ama ne yapalım? Kaç para yazarlarsa artık o kadar ceza yiyeceğiz” dedi.



“Kısa mesafe yolcu almıyorlar”
Kurallara uymayan taksicilerle ilgili konuşan taksi şoförü Aydın Önder, “İçimizde maalesef yapanlar var. Özellikle bu bölge çok yoğun olduğu için kısa mesafe yolcu almıyorlar. Denetimlerin yapılması lazım” diye konuştu.

“Pazarlık yapıyorlar”
Taksiye binen sivil polislerle pazarlık yapan taksici Erdal Özlem, “Ben taksimetreyi açacaktım. Bir şey demediler. Pazarlık yapıyorlar. Ben de bir şey demedim. Pazarlık yapıyorlar. Yapacağı 25-30 lira. Eminönü’nden Taksim’e gideceklerini söylediler. 25-30 lira deyince onlar da ‘Tamam’ dedi. Bende bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

“Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum”
Her zaman taksimetreyi açtığını söyleyen Özlem, “Kameraları gördüğüm halde normal şekilde aldım. Taksim ne yazar diye Arapça konuşuyorlardı. Dolar istemedim. Fahiş fiyat uygulamadım. Taksimetre istemedi. Açmam gerekiyor. O zaman da arabaya binmiyorlar. Almadığımızda ekmek parası kazanamıyoruz. Böyle bir tuzak kurulmaz. Hepinizin koşarak geldiğini gördüğümde taksimetreye basmayı bilmiyor muydum? Biliyordum. Fahiş fiyat istediysem bin lira da bin 500 lira da kessin. Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

TBMM’de gündem: Bütçe, emlak vergisi, 11.Yargı paketi

Bursa’nın en büyük 250 firması belli oldu

Yenişehir'e bakanlık desteği

Bursa'da yasa dışı bahis operasyonunda 7 tutuklama

Mevlüt Karakaya: “Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi, Türkiye’ye katma değer sağlıyor”

TİMBİR Genel Başkanı Dr.Süleyman Basa: "Bursa sağlık merkezi olma yolunda ilerliyor"

“Su tüketen sanayi tartışılmalı"

Başkan Ercan Özel: "Şehrimizi yeniden inşa etmek için hazırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak

Bursa'da zincirleme trafik kazası: 1 Ölü 13 yaralı

Türkiye’nin 2026 Dünya Kupası Play-Off rakipleri belli oldu

"Renkli pankartlar atölyesi" çocuk haklarına dikkat çekti

Başkan Yılmaz: "Bursa'nın kaybedecek zamanı yok"

Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek "gri su" projesi

Yükleniyor