Eminönü’nde taksicilere ceza yağdı

Taksimetre açmayan bir taksici kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepki gösterdi.

ASAYİŞ 15.09.2021 16:47:00 0
 Eminönü’nde taksicilere ceza yağdı

İstanbul Eminönü'nde sivil trafik polisleri Arap turist kılığında bindikleri taksilerde denetim gerçekleştirdi. Denetimde, kısa mesafe gitmek isteyenleri araca almayan, sigara içen, taksimetre açmayan, cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmayan taksicilere ceza yağdı. Taksimetre açmayan bir taksici kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepki gösterdi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri taksiler üzerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Eminönü’nde taksilere Arap turist kılığında binen sivil ekipler, kurallara uymayan sürücüleri denetim noktasına çekti. Denetimde taksicilere taksimetre açmamaktan 652 TL, seyir halinde cep telefonu kullanmaktan 314 TL, emniyet kemeri takmamak, sigara içmek ve kısa mesafeye yolcu almamaktan 144’er TL cezai işlem uygulandı. Taksi şoförleri yaptıklarını kabul etmese de cezadan kaçamadı.

“Cezası olduğunu biliyorum ama ne yapalım”
Sigara içmekten dolayı ceza yiyen taksi şoförü Ergün Çelik, “Müşteriyi indirdikten sonra sigara içtik. Cezası olduğunu biliyorum ama ne yapalım? Kaç para yazarlarsa artık o kadar ceza yiyeceğiz” dedi.



“Kısa mesafe yolcu almıyorlar”
Kurallara uymayan taksicilerle ilgili konuşan taksi şoförü Aydın Önder, “İçimizde maalesef yapanlar var. Özellikle bu bölge çok yoğun olduğu için kısa mesafe yolcu almıyorlar. Denetimlerin yapılması lazım” diye konuştu.

“Pazarlık yapıyorlar”
Taksiye binen sivil polislerle pazarlık yapan taksici Erdal Özlem, “Ben taksimetreyi açacaktım. Bir şey demediler. Pazarlık yapıyorlar. Ben de bir şey demedim. Pazarlık yapıyorlar. Yapacağı 25-30 lira. Eminönü’nden Taksim’e gideceklerini söylediler. 25-30 lira deyince onlar da ‘Tamam’ dedi. Bende bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

“Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum”
Her zaman taksimetreyi açtığını söyleyen Özlem, “Kameraları gördüğüm halde normal şekilde aldım. Taksim ne yazar diye Arapça konuşuyorlardı. Dolar istemedim. Fahiş fiyat uygulamadım. Taksimetre istemedi. Açmam gerekiyor. O zaman da arabaya binmiyorlar. Almadığımızda ekmek parası kazanamıyoruz. Böyle bir tuzak kurulmaz. Hepinizin koşarak geldiğini gördüğümde taksimetreye basmayı bilmiyor muydum? Biliyordum. Fahiş fiyat istediysem bin lira da bin 500 lira da kessin. Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum” dedi.

BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Faruk Çelik: "Bursaspor şampiyon olacak başka yolu yok"

Başkan Burkay: “AB tescili üreticiye ve kent aekonomisine önemli katma değer sağlayacak”

Başkan Ercan Özel: "Arama çalışmalarına destek bekliyoruz"

Kılıçdaroğlu kimleri ziyaret etti, kimleri etmedi?

Dökülen 250 ton asfaltla İnkaya’nın yolları yenilendi

6. Ulusal Çocuk Forumu “Dijital Dünyada Çocuk Hakları” temasıyla gerçekleştirildi

A Millî Futbol Takımı, Dünya Kupası eleme grubundaki son maçında İspanya’ya konuk olacak

Bakan Kurum: 11 ilimizde mutlu sona çok az kaldı

Nilüfer Belediyespor Lüksemburg’a avantajla gidiyor

İktidar, su zammına neden geçit verdi?

Bursa'nın kestane şekeri'ne coğrafi işaret tescili!

İnegöl'de kural belli: Kirleten temizler

Hakan Çalhanoğlu, Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

TBMM'de gündem yoğun: Komisyon 17'nci kez toplanıyor

Gölyazı dünyanın “dijital billboard”unda

Osmangazi Belediyesi başarılı dijiders öğrencilerini ödüllendirdi

Hakan Fidan: "Türkiye Gazze'ye asker göndermeye hazır"

Diyabete karşı seferberlik

Börek almaya gittiği işletmede eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Alexander Dimitrov: Türk Milli Takımı’ndaki dünyaca ünlü yıldızlarla oynamak bizim için bir onurdu

Vincenzo Montella: Temiz bir şekilde mart ayına girmemiz gerekiyor

Millî coşkunun adresi Bursa oldu

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Yükleniyor