Gemlik'teki dehşette Savcılık'tan soruşturma

Gemlik’te hayvan barınağında ölen köpeğin diğer köpekler tarafından parçalanmasıyla ilgili görüntüler tepki çekerken, olayla ilgili soruşturma açıldı.

BURSA HABER 6.12.2024 20:31:00 0
 Gemlik

 

Gemlik'teki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde üzücü olay: Soruşturma başlatıldı

Gemlik Belediyesi'ne bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen olay, büyük tepki topladı. Aç kaldığı iddia edilen sokak köpeklerinin, ölen bir köpeği yiyerek parçaladığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, olayı öğrenen hayvanseverler barınağa giderek müdahale etmeye çalıştı. Hortumla su sıkarak köpekleri uzaklaştırmaya çalışan hayvanseverler, yaşananları üzüntüyle karşıladı.

Başsavcılıktan soruşturma kararı
Olayla ilgili Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Sorumluların belirlenmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verildiği aktarıldı.

Başkan Deviren: "Yaşananlar kabul edilemez"
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, olayın ardından Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne giderek durumu yerinde inceledi. Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Deviren'e, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Başkan Deviren, yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
"Bu, hiçbir insanın hiçbir canlı için kabul edebileceği bir durum değildir. Öncelikle yaşanan bu olay için çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Olayla ilgili olarak Gemlik Belediyesi olarak derhal idari soruşturma başlatmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra adli makamlar da gerekli soruşturmaları yürütecektir. Hukuk Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu Müdürlüğü ekiplerimiz, konuyla ilgili incelemelerini titizlikle sürdürecektir. Sorumluların cezasız kalmayacağını özellikle ifade etmek istiyorum. Ayrıca Gemlik'te görev yapan veteriner hekimlerle görüşerek onların da desteğini alacağız."

Başkan Deviren, ortaya çıkan görüntüler ve yaşanan olaydan dolayı derin bir üzüntü duyduklarını belirterek benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Hakan Fidan Gazze Barış Kurulu belgesini imzaladı

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

TCMB faiz kararını açıkladı

Sadettin Saran adliyede

Yenişehir kapalı havuzuna kavuştu

Sanayinin yeni dili: Fabrikalarda ‘Dijital Ruh’ devrimi

Hemşire şiddeti kamerada: 5 günlük bebek engelli kaldı

İnegöl’de sabah saatlerinde şüpheli ölüm

İki kız kardeşin cinayet şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kaza yapan altın firması yetkilisi Kanal 16’ya konuştu: 3 kilo altını bulduk

Bursa’daki cinayet davasında sanıktan çarpıcı savunma

Büyükşehir’den bahar havası

TBMM onayladı: En düşük emekli aylığı 20 bin lira

Avrupa Parlamentosu, AB-ABD Ticaret Anlaşmasını askıya aldı

Putin’den Grönland hesabı

Bedelli askerlikte 2026 sınıflandırma sonuçları açıklandı

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Yükleniyor