Refik Özen Bursa’daki sağlık projeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı

Refik Özen, Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin yeni ikmal ihalesine çıkılacağını ve Memleket Hastanesi’nin 2026’da açılacağını belirtirken, Ayten Bozkaya Hastanesi’nin ise trafo sorunu nedeniyle geciktiğini vurguladı.

 Refik Özen Bursa’daki sağlık projeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 25.09.2024 16:58:00 0

 

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde fesih ve ikmal ihalesi 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Kanal 16 ziyaretinde gündemin önemli konularıyla ilgili özel açıklamalar yaptı. Özen, akibetinin merak edildiği Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’yle ilgili sıcak gelişmeyi paylaşarak, “Sağlık Bakanlığı, Ali Osman Sönmez  Devlet Hastanesi’ni inşa eden müteahhit firmaya fesih yazısını gönderdi. Tespitler yapıldıktan sonra ikmal ihalesine çıkılacak. En geç 1 yıl içinde de bitirilmesi planlanıyor” dedi. Memleket Hastanesi’nin 2026’da hizmete  açılacağını ifade eden Özen, Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilatsyon Merkezi ile ilgili de “İhale yapıldı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Ancak inşaat alanındaki  trafo yerinin değişmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıya cevap gelmediği için gecikme yaşanıyor” dedi. Büyükşehir Belelediyesi’nin 6 aylık dönemini de değerlendiren Özen, “6 ayda tek çivi çakılmadığı gibi yapılan işleri de bozdular” dedi. 

 

----------------------

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Kanal 16’yı ziyaret ederek, Genel Koordinatör Mustafa Özdal’ın sorularını yanıtladı. Özen, akibeti merak edilen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi konusuna açıklık getirdi. İkinci Şehir Hastanesi olarak planlanan Ali Osman  Sönmez Devlet Hastanesi’nin yüzde 90’lar seviyelerine geldiğini hatırlatan Özen, yüklenici firmanın konkordato ilan ettiğini hatırlattı. “Sağlık Bakanlığı, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ni inşa eden müteahhit firmaya fesih yazısını gönderdi. Tespitler yapıldıktan sonra ikmal ihalesine çıkılacak ” bilgisini paylaşan Özen, en geç 1 yıl içinde hastanenin tamamlanacağını ancak süreci daha da kısaltmak için konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. 

 

 

MEMLEKET HASTANESİ 2026’DA AÇILIYOR AYTEN BOZKAYA’DA BBB BEKLENİYOR

Memleket Hastanesi ile Ayten Bozkaya Spastik Çocukları Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi konusuna da değinen Özen, muhalefet partilerinin Memleket Hastanesi’nin kapanacağına dönük iddialarının gerçek olmadığının belirtti. Memleket Hastanesi’nin açılacağına dönük sözlerinin arkasında olduklarını kaydeden Özen, “Hastanede depreme dayanıklı bölümler var, yıkılacak bölümler var. Çalışmalar sürüyor. 2026’da bu hastanemiz de hizmete açılmış olacak” diye konuştu. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilatsyon Merkezi’nin gecikmesinin nedenini de açıklayan Özen, “Bu hastanenin ihalesi yapıldı, müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı. Ancak inşaat alanında trafo var. Trafo yerinin değişmesi için gönderilen yazıya UEDAŞ olumlu yanıt verirken, henüz Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden cevap gelmedi. İnşaata başlanılmamasının nedeni budur” dedi.

 

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEK ÇİVİ ÇAKMADI  

Özen, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 6 aylık hizmet dönemini de değerlendirerek, şöyle devam etti:

“31 Mart sonuçları bizim açımızdan olumlu değildi. Bursalılar 20 yıl aradan sonra Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetkiyi başka bir partiye devretti. Biz yerelde büyük işlere imza attık, birçok projeyi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi 6 ayını  geride bıraktı.  2004’te göreve gelen Hikmet Şahin, 100 günde eski fakülte batçığını açmıştı. Ancak Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 180 günde tek bir çivi çakmadığını görüyoruz. Bırakın çivi çakmayı, yapılan işler de bozuldu. Cadde otorpaklarının ücretsiz yapılması, 2’li 3’lü parklanmalara yol açtı. Ekmeğe, ulaşıma yapılan zamlar kamuoyunun beklentilerinşi karşılamadı. Bizim seçim beyannamemizde yer alan Hamitler çöplüğü kaldırılmadı,  Kayapa Katı Atık Entegre Tesissi’nin kurulması projesi iptal edildi. Buna karşı bir alternatif üretemediler. Bizim başlattığımız projeyi devam ettirselerdi, hem vatandaşları kokudan kurtarmış olacaklardı hem de bölge bir botanik parka kavuşacaktı. 180 günde  hiçbir adım atmadılar. Bursa adına üzülüyoruz. Tüm bunlar, önümüzdeki 4,5 yılın habercisi. ”

 

HABER: MUSTAFA ÖZDAL