Rusya'dan Suriye ve Beşar Esad açıklaması

Rusya, Beşar Esad'ın görevini bırakıp ülkeden ayrıldığını ve Suriye'deki Rus üslerinde yüksek alarm durumunun sürdüğünü açıkladı.

DÜNYA 8.12.2024 15:25:00 0
 Rusya

 

Suriye'de Baas rejiminin yıkılmasıyla birlikte, Şam rejiminin lideri Beşar Esad'ın ülkeyi terk ettiği ve akıbetinin merak konusu olduğu belirtilmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Esad'ın görevinden ayrılma ve ülkeden çıkma kararı aldığını açıkladı. Açıklamada, "Suriye'deki Rus üslerinde yüksek alarm durumu var" denildi. Bakanlık, Esad'ın muhaliflerle yaptığı müzakereler sonucunda iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesi talimatı verdiğini ifade etti.

‘Tüm gruplar ile temas halindeyiz’

Rusya, müzakerelere katılmadığını ancak tüm taraflara şiddet kullanmama çağrısında bulundu ve idari sorunların siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Suriye muhalefetinin tüm grupları ile temas halinde olduğu ve tüm etnik ve mezhepsel güçlerin görüşlerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına dayalı kapsayıcı bir siyasi süreç oluşturulması için çabaları desteklediklerini söyledi.

Suriye'deki Rus üslerinde yüksek alarm durumu
Suriye'deki Rusya vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması için gereken tüm önlemlerin alındığını aktaran bakanlık, "Suriye topraklarındaki Rus askeri üsleri yüksek askeri teyakkuz durumunda. Şu anda onların güvenliklerine yönelik ciddi bir tehdit bulunmuyor" ifadelerine de yer verdi.

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Osmangazi Belediyesi’nde 2026 planlaması

Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Yükleniyor