Şifreyi giren kasadan diplomasını alıyor

Bursa'da mesleki eğitim merkezinde ustalar diplomalarını şifreli kasadan alıyor.

BURSA HABER 21.07.2021 10:37:00 0
 Şifreyi giren kasadan diplomasını alıyor

  Gemlik Mesleki Eğitim Merkezinde çok sayıda usta mesleki yeterlilik belgesi almak için imtihana giriyor. Eğitim merkezi imtihanı geçenlere mesleki geçerlilik diploması veriyor. Diploma almaya hak kazanan öğrencilerin büyük çoğunluğu çalıştığı için mesai çıkışı belgelerini almaya geliyor. Kursiyerler iş çıkışı geldiklerinde okulun mesaisi bitiği için eğitim merkezindeki yetkililerden belgelerini alamıyor. Bu işe çare arayan kurs merkezi idarecileri, kurs merkezinin girişine çelik kasa koymaya karar verdi. Belge alacak kursiyerleri arayıp bilgilendiren öğretmenler, belgelerini ne zaman almaya gelebileceklerini soruyor. Mesai saatleri içinde gelen kursiyerler belgelerini öğretmenlerin elinden alırken, çalıştığı için mesai saatlerinde gelemeyen ustalar ise okul önündeki şifreli kasadan diplomasını alıyor. Belirlenen şifre kursiyerlerin cep telefonuna mesaj olarak gönderiliyor. Eğitim merkezine gelen kursiyerler kasanın şifresini girerek belgelerini alıyor. Bu uygulamadan memnun olan ustalar, belgelerine işlerinden geri kalmadan ulaşmış oluyor. 


   
  Bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren usta Metin Bulut, "Ustalık imtihanını kazandım. Çalıştığım için okulun açık olduğu saatlerde belgemi almaya gelemiyordum. Sağ olsun eğitim merkezi hocaları merkezin önüne kasa koymuşlar, belgemi kasanın içine koydular. Bana kasanın şifresini gönderdiler. Ben de okul kapalı olmasına rağmen gelip şifreyi girerek kasadan belgemi aldım. Çalışmış olduğum işimden kalmadan belgemi alabildik. Bu hizmeti sunanlardan Allah razı olsun" dedi. 


  Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Korucu, "Çalışan kursiyerler belgelerini getirme ve diplomalarını alma konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Biz de nasıl  çare bulabiliriz diye düşünürken, merkezin önüne kasa koymak aklımıza geldi. Belgesini alacak vatandaş gelmeden önce bizi telefonla arıyor. Biz de kendisine gün içinde tek kullanımlık şifre yolluyoruz. Bu şifreyle mesai saatleri dışında istediği zaman kasadan şifresini girerek belgesini alıyor. Biz vatandaşları mağdur etmemek için böyle bir hizmet verdik. Bu hizmetten herkes memnun" şeklinde konuştu. 

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” vurgunu: 46 milyon tl

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Yükleniyor