Sınır kapıları oy kullanımında rekora gidiyor

28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi'nin ikinci turunda yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma süreleri sona erdi. Oy verme işleminin devam ettiği gümrük kapılarında ise rekor bekleniyor.

GÜNDEM 26.05.2023 10:54:00 0

 Sınır kapıları oy kullanımında rekora gidiyor

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turu için yurt dışı temsilciliklerinde dün itibarıyla oy verme işleminin tamamlaması ile oy kullanamayan vatandaşlar, karayolu ile sınır kapılarına gelerek oylarını kullanıyor.

Gümrüklerde oy kullanma süresinde son 3 gün kalmasına rağmen katılım oranı ve kullanılan oy sayısında adeta rekor kırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu, dün saat 23.00 itibarıyla yurt dışında oy kullanan seçmen sayısının 1 milyon 889 milyon 398 olduğunu açıkladı.  

 “Hayırlısı olsun” 
 Fransa’dan ülkeye giriş yapan Abbas Polat, oy kullanma işleminin ardından Bursa’ya gideceğini söyleyerek, “Her zamanki gibi çok mutluyuz. Tabii ki insanın ülkesi gibi başka hiçbir yer olamaz. Her zaman gurur duyuyoruz. İnşallah insanlarımız için en hayırlısı hangisi ise Allah onu nasip etsin. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu. 



Almanya'dan oy kullanmak için geldi

 Avrupa ülkelerinde yaşayan bazı Türk vatandaşları da Kapıkule Sınır Kapısı’na gelerek oylarını kullandı. Almanya’dan geldiğini ve vatandaşlık görevi olarak oy kullandığını belirten Ali Selçuk, her vatandaşın oy kullanması gerektiğini söyledi. Selçuk, “Oy kullanmaya geldik. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Her vatandaşın oy kullanması gerektiğini düşünüyorum. Yurt dışında, Almanya’da yaşıyorum. Oy kullanmak için bugün buraya geldik. Vatana millete hayırlı olsun” dedi. 



 Seçmenler tatil günleri de dahil 24 saat oy kullanabilecek. Öte yandan, gümrük kapılarında oy verme işlemleri 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17.00’de sona erecek. 


                                      

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Türkiye'nin sanayi üretiminde artış

Yeni papa ABD'li Kardinal Robert Prevost oldu

Bursa'da seyir halindeki kamyon alev alev yandı

Bursa’da ‘dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye 25 bin 389 lira ceza

Merkez’in rezervleri 138,5 milyar dolara geriledi

CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 760'a yükseldi

Osmangazili kadınlar tiyatro sahnesinde

Bozbey'den grev açıklaması

Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı, duruşma ertelendi

Yerel yönetimler "güvenli çalışma" için buluştu

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Bursaspor Başkanı Çelik: Kombine satışlarımız 26 bini geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'e canlı bağlandı; Atares-2 RES açıldı

Bursa'da, alkollü sürücünün kullandığı cip ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Aydın: “Hayvan sevgimizi kimse sorgulayamaz!”

Gazze’de can kaybı 52 bini aştı

Kurtulmuş ve Bahçeli'den, DEM Parti grubuna taziye ziyareti

Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Ömer Çelik: Pakistan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Bakan Uraloğlu: Dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz

Çeşni

İşte Hindistan'ın askeri gücü: "1.46 Milyon personel"

Pakistan’ın askeri gücü: 700 bin asker, 170 nükleer başlık

Yerlikaya: Kabine dönemimizde 237 bin suç unsuru oluşturan hesap tespit ettik

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Osmangazi Belediyesi'nden ahududu yetiştiriciliğine destek

Pala: “UEDAŞ’ta şeffaflıktan eser yok!”

Bursa'da minikler sporla buluştu

Yükleniyor