“STRATEJİ VE GÜVENLİK OKULU” BAŞLIYOR

Yıldırım Belediyesi, “Strateji ve Güvenlik Okulu” eğitim programıyla alana ilgili gençleri uzman isimlerle bir araya getiriyor.

EĞİTİM 2.06.2021 14:53:00 0
 “STRATEJİ VE GÜVENLİK OKULU” BAŞLIYOR

Yıldırım Belediyesi, salgın sürecinde hayata geçirmiş olduğu online eğitim programlarıyla gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunuyor. Gençlere yeni bir vizyon ve bakış açısı kazandırmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, Siyaset Akademisi’nin ikinci basamağı olan “Strateji ve Güvenlik Okulu” ile Türkiye’nin güvenlik alanında yaşadığı dönüşümü, konunun uzmanlarıyla işleyecek. “Strateji ve Güvenlik Okulu” ile farkındalık oluşturmayı amaçlayan Yıldırım Belediyesi; güvenlik perspektifi, siyaset, güncel dış politik gelişmeler, sivil- askeri ilişkiler, terör, radikalleşme, siber güvenlik ve enerji güvenliği gibi konularda, alanında uzman akademisyenler ve eğitimcileri öğrencilerle buluşturacak.

UZMAN İSİMLER DERS VERECEK

Moderatörlüğünü, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı’nın yapacağı eğitim programı Zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Farklı disiplinlerde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabileceği 12 haftalık eğitim serisi 3 Haziran’da başlayıp 26 Ağustos’a kadar devam edecek. İlk eğitimini, Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci’nin ‘Küresel Politikalarda Türkiye ve Bölgesel Güvenlik’ konusunda bilgi vereceği “Strateji ve Güvenlik Okulu”nda, Yusuf Alabarda ‘Türkiye’de Sivil Asker İlişkileri’, Necdet Özçelik ‘2015 Sonrası Türkiye’nin PKK terörü ile mücadelesi’, Dr. Halime Kökçe ‘Sekülerleşme Bağlamında Kürt Milliyetçiliği’, Can Acun ‘Suriye’de PYD/PKK Yapılanması’, Dr. Bora Bayraktar ‘ABD’nin Ortadoğu Politikasının Türkiye’ye Yansımaları’, Dr. Yunus Furuncu ‘Türkiye’nin Enerji Güvenliği’, Prof. Dr. Hilmi Demir ‘Radikalleşme Süreçleri’, Prof. Dr. Ramazan Yıldırım ‘Selefi Hareketlerin İdeolojileri’, konu başlıklarında sunum gerçekleştirecek. Derslere sürekli katılan ve başarılı olan öğrencilere eğitim bitiminde sertifika verilecek.

Gençlerin eğitimini ve kişisel gelişimlerini önemsediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Strateji ve güvenlik alanı ülkemiz için hayati öneme sahip. Türkiye olarak uzun yıllardan bu yana karşı karşıya kaldığımız bölgesel ve küresel tehditler ile terör saldırıları, strateji ve güvenlik alanında değişim ve dönüşümü zorunlu kıldı. Gençlerin bu değişim ve dönüşümü doğru okuması için ‘Strateji ve Güvenlik Okulu’ adıyla başlattığımız eğitim programlarının büyük faydası olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Cevdet Yılmaz: İnsan Hakları Beyannamesinin en ağır ihlali Gazze'de

İnegöl Belediyesi sosyal alanlarını yeniliyor

Bursa afetlere engelsiz hazırlanıyor

Güneşten toprağa: Yaşamı değiştiren enerjinin gücü

Bursaspor Teknik Direktörü Tam’dan soruşturmaya dair açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye mesajı

Trump'tan övgü dolu Erdoğan sözleri: O güçlü bir ülke ve güçlü bir ordu inşa etti

HSK kararnamesi ile 948 hakim ve savcının görev yeri değişti

İnegöl Belediyespor’dan tırmanışta derece

Osmangazi zabıtası çocuklarla buluştu

Bursa kestanesine Büyükşehir desteği

Yükleniyor