Tarih: 25.05.2024 13:00

Yıldırım'da 600 yıllık gelenek yaşatılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Erguvan Bayramı kapsamında ki etkinlikler Emirsultan Camii'nde yapılan Evrad-ı Şerif ve dualarla başladı. Cuma namazının ardından ise Emirsultan Meydanı'nda program düzenlendi. Programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen ve çok sayıda davetli katıldı.

Erguvan Bayramı Yıldırım'ın Kültürünün ve Manevi Kimliğinin Önemli Bir Parçası

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptığı konuşmada Emir Sultan Hazretleri'ni anarak, "Erguvan Bayramı'nı Yıldırım'da yaşatıyoruz. Erguvan Faslı Bursa'mızın kültürünün ve manevi kimliğinin önemli bir parçasıdır. Erguvan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Erguvan bahardır, berekettir, paylaşmaktır, hoşgörüdür" dedi.

Yıldırım Bursa'nın Fetih Kapısıdır

Bursa'nın tarihi, kültürü ve manevi iklimiyle medeniyetimizin en kadim şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Türk İslam kültürünün tarihi şehirlerinin Anadolu'daki karşılığı da hiç şüphesiz ki yine Bursa'mızdır. Bursa'mız manevi tarihi, kültürel güzellikleriyle beraber Osmanlı'nın başkenti olmasıyla birlikte medeniyetimizi temsil eden en önemli şehirlerimizden biri. Yıldırım ilçemiz de Bursa'nın fetih kapısıdır. Yıldırım, 1. Bayezid’in şehri, Osmanlı’nın ikinci kurucusu Çelebi Mehmet Han’ın şehridir. Yıldırım, Bursa’nın manevi mimarı Emir Sultan Hazretleri’nin şehridir" ifadelerini kullandı.

Etkinlikler Devam Ediyor

Konuşmaların ardından Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, 'Emir Sultan Hazretleri ve Erguvan Faslı' konulu bir sunum gerçekleştirdi. Program, Eşrefi çorbası dağıtımıyla sona erdi.

Bayram programı, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30'da yapılacak olan Bursalı Akif'in Mevlid tilaveti ile sona erecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —