Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediyesi’nin Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan 18 kadın, giyim üretim teknolojileri eğitimi ile iş dünyasına güçlü bir adım attı.

BURSA HABER 29.07.2024 12:01:00 0
 Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde giyim üretim teknolojileri alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 kadının mezuniyet sevincine ortak oldu. Başkan Yılmaz, “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” mottosuyla yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklediklerini belirtti.

Yıldırım Belediyesi, açtığı 12 kadın kooperatifi ve 25 eğitim ve girişimcilik merkezi ile kadınları desteklemeye devam ediyor. Bu merkezler, kadınların becerilerini ekonomik değere dönüştürerek önemli bir gelir kapısı haline geliyor. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nden mezun olan 18 kadın da kooperatiflerde çalışmaya hazır hale geldi.

Mezuniyet töreninde konuşan Başkan Yılmaz, kadın kooperatifleri ve eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu merkezlerde kadınlarımıza mesleki kurslar veriyor, istihdam sağlıyor ve ürünlerini satmak isteyenlere e-ticaret eğitimi sunuyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca, kadın kooperatiflerinin kurulmasına verdikleri destekten bahsederek, “Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak” dedi.

Mezun kadınlar, eğitim sürecinde kazandıkları becerileri kooperatiflerde ve çeşitli iş alanlarında kullanarak ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeye hazırlanıyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu projeleri, kadınların hayatında önemli bir fark yaratıyor ve onların güçlü bir şekilde topluma katılımını sağlıyor.

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Yükleniyor