Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediyesi’nin Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan 18 kadın, giyim üretim teknolojileri eğitimi ile iş dünyasına güçlü bir adım attı.

BURSA HABER 29.07.2024 12:01:00 0
 Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde giyim üretim teknolojileri alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 kadının mezuniyet sevincine ortak oldu. Başkan Yılmaz, “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” mottosuyla yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklediklerini belirtti.

Yıldırım Belediyesi, açtığı 12 kadın kooperatifi ve 25 eğitim ve girişimcilik merkezi ile kadınları desteklemeye devam ediyor. Bu merkezler, kadınların becerilerini ekonomik değere dönüştürerek önemli bir gelir kapısı haline geliyor. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nden mezun olan 18 kadın da kooperatiflerde çalışmaya hazır hale geldi.

Mezuniyet töreninde konuşan Başkan Yılmaz, kadın kooperatifleri ve eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu merkezlerde kadınlarımıza mesleki kurslar veriyor, istihdam sağlıyor ve ürünlerini satmak isteyenlere e-ticaret eğitimi sunuyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca, kadın kooperatiflerinin kurulmasına verdikleri destekten bahsederek, “Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak” dedi.

Mezun kadınlar, eğitim sürecinde kazandıkları becerileri kooperatiflerde ve çeşitli iş alanlarında kullanarak ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeye hazırlanıyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu projeleri, kadınların hayatında önemli bir fark yaratıyor ve onların güçlü bir şekilde topluma katılımını sağlıyor.

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

İletişim Başkanlığı'nda devir teslim

İnegöl TBMM'ye damgasını vurdu

Bir konkordato bin kırılma!

Bursa Yuvam’da kayıtlar başladı

Şeref Demir: "Olumsuzluklara rağmen üretmeye devam ediyoruz"

Yükleniyor