YSK 74 ülke ve 177 noktada oy kullanılacağını duyurdu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 74 ülke ve 177 noktada oy kullanılacağını duyurdu. Ülkelere ve şehirlere göre farklılık gösteren oy verme işlemleri en erken 27 Nisan’da başlayacak ve 9 Mayıs’ta sona erecek.

GÜNDEM 12.04.2023 15:36:00 0
 YSK 74 ülke ve 177 noktada oy kullanılacağını duyurdu

 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde yurt dışı seçmenlerin temsilciliklerde oy kullanacakları tarih aralığı ve oy kullanılacak adresler YSK tarafından ilan edildi.

Yapılan açıklamada 74 ülke ve 177 noktada oy kullanılacağı belirtildi. Ülkelere ve şehirlere göre farklılıklar olsa da genel başlangıç 27 Nisan olurken, son oy verme tarihi ise 9 Mayıs olarak belirlendi.

Dış temsilciliklerde oy verme saatleri belirtilen tarihler arasında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00-21.00 olarak, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00-18.00 olarak belirlendi.

Oy verecek vatandaşların randevu almasına gerek olmadığı duyuruldu.  

 Afganistan’da seçim sandığı kurulmazken, en çok oy kullanılacak ülke 26 nokta ile Almanya oldu. Almanya’da 26, ABD’de 9, Arnavutluk’ta 1, Avustralya’da 3, Avusturya’da 6, Azerbaycan’da 3, Bahreyn ve Belarus’ta 1’er, Belçika’da 3, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2, Bosna Hersek’te 3, Brezilya’da 2, Bulgaristan’da 3, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’nda 4, Cezayir ve Çekya’da 1’er, Çin’de 4, Danimarka’da 2, Estonya, Fas ve Finlandiya’da 1’er Fransa’da 9, Güney Afrika’da 2, Gürcistan’da 2, Hollanda’da 4, Irak’ta 3, İran’da 3, İrlanda’da 1, İspanya’da 2, İsrail ve İsveç’te 1’er İsviçre’de 3, İtalya’da 2, Japonya’da 2, Kanada’da 4, Kararağ’da ve Katar’da 1’er, Kazakistan’da 3, Kırgızistan ve Kore’de 1’er, Kosova’da 2, Kuveyt’te 1, KKTC’de 3, Kuzey Makedonya’da 1, Libya’da 2, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Malezya ve Malta’da 1’er Mısır’da 2, Moldova’da 2, Nijerya ve Norveç’te 1’er, Özbekistan’da 2, Pakistan’da 3, Polonya ve Portekiz’de 1’er, Romanya’da 2, Rusya’da 4, Sırbistan’da 1, Singapur, Sudan, Slovakya’da 1’er, Suudi Arabistan Krallığı’nda 2, Tanzanya, Tayland, Türkmenistan’da 1’er, Ukrayna’da 2, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda’da 1’er, Yunanistan’da ise 4 noktada sandık kurulacak. 

 Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Almanya’da oy kullanılacak başkonsolosluklar ise şöyle: 
 “Berlin Başkonsolosluğu, Düsseldorf Başkonsolosluğu, Essen Başkonsolosluğu, Essen Başkonsolosluğu/Dortmund, Essen Başkonsolosluğu/Siegen, Frankfurt Başkonsolosluğu, Frankfurt Başkonsolosluğu/Fulda, Frankfurt Başkonsolosluğu/Limburg, Hamburg Başkonsolosluğu, Hamburg Başkonsolosluğu/Kie, Hannover Başkonsolosluğu, Hannover Başkonsolosluğu/Bremen, Karlsruhe Başkonsolosluğu, Karlsruhe Başkonsolosluğu/Mannheim, Kassel Başkonsolosluğu, Köln Başkonsolosluğu, Köln Başkonsolosluğu/Aachen, Mainz Başkonsolosluğu, Mainz Başkonsolosluğu/Saarbrücken, Münih Başkonsolosluğu, Münster Başkonsolosluğu, Münster Başkonsolosluğu/Bielefeld, Nürnberg Başkonsolosluğu, Nürnberg Başkonsolosluğu/Regensburg, Stuttgart Başkonsolosluğu, Stuttgart Başkonsolosluğu/Ulm” 
                                 

Büyükşehir’de toplu sözleşme için imzalar atıldı

Bursa’da çalılık yangını 1 saatte söndürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

Halk TV'ye verilen karartma cezasına yürütmeyi durdurma kararı

Sıcaklık Alarmı! Bursa’da Kavurucu Hava Dalgası Geliyor

Örnek dönüşüm projesi yolu yarıladı

Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı

İnegöl’de Feci Kaza: Otomobil ile Kamyon Kafa Kafaya Çarpıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e 500 bin TL lik manevi tazminat davası açtı

Bursa’da motosikletli terörü

Bursa basınının acı kaybı: Engin Aksöz hayatını kaybetti

Erkan Aydın’dan Özgür Özel’e destek: “Bugün susarsak, yarın kimse konuşamaz”

Davut Gürkan: “Yönetme zafiyetinin bedeli Bursalılara ödetiliyor”

Bursa'da Balkan rüzgarı!

CHP, belediye başkanlarını 10 Temmuz’da Ankara'ya çağırdı

Ayşe Barım ilk kez hakim karşısında!

78 kişinin öldüğü Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin davanın ilk duruşması başladı

Pençe-Kilit’te şehit sayısı 12’ye yükseldi

Bursa’da toplu ulaşıma zam!

Bursa'da Sefo rüzgarı esti!

Kocayayla Şöleni'nde coşku zirveye ulaştı

Çevre için tek yürek!

Özdağ, Özgür Özel'i ziyaret etti

İnegöl’de kamulaştırılan alanlar otoparka dönüşüyor

Bursa’da otluk alanda çıkan yangın ormana sıçradı: 20 dönüm zarar gördü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı

Körfez'de ilk sefer!

Ömer Çelik'ten CHP'ye sert tepki: "Hadsiz dilin karşısında duracağız"

Siyasi partilerin üye sayısı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’yi test etti

Yükleniyor