ABD RUSYA´YA YAPTIRIM UYGULADI

Videolu Haber

ABD RUSYA´YA YAPTIRIM UYGULADI
/kanal16.com.tr/2015-12/23/191806939b.mp4
GÜNDEM 23.12.2015 18:51:43 0

 

Putin´e bir şok da Obama´dan geldi.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından yazılı açıklamada yapıldı

ABD yönetimi, Rusya´ya yönelik mevcut yaptırımları delme girişimleri nedeniyle toplam 34 kişi ve kuruluş hakkında yaptırım kararı aldı

Açıklamada, bu kişi ve kuruluşlardan 14´ü mevcut yaptırımları delmeye yönelik ciddi girişimlerde bulunmaktan ya da halihazırda yaptırım uygulanan kuruluşlar tarafından yönetilmekten, 6´sı Ukrayna´nın güvenliğini veya istikrarını bozmaya çalışmaktan, 12´si Ukrayna´nın Kırım bölgesinde faaliyet göstermekten ve eski Ukrayna hükümeti yetkilisi olan iki kişi ise kamu varlıklarını zimmete geçirme suçuna ortaklık etmekten kara listeye alındı.

RUSYA´DAN İLK TEPKİ

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD´nin Rusya´ya karşı uyguladığı yaptırımlar listesini genişletmesine tepki gösterdi

 " Bu, mantığa aykırı olarak Rusya´ya karşı yürütülen düşmanca çizginin, aynı zamanda, ikili ilişkiler üzerinde yıkıcı etkiye sahip çizginin devamıdır " ( yazı olarak verilecek peskov )

"MİSİLLEME YAPACAĞIZ

Kremlin sözcüsü, Kararın önce analiz edileceğini ve mütekabiliyet esasına göre alınacağını belirtti.

Rusya bir de ABD´ye karşı yaptırım peşinde. Peskov, karşı yaptırım kararının ne kadar sürede hazırlanacağı konusunda ise bilgi vermedi.

YAPTIRIMLAR 2014´TE BAŞLADI

Listeye yeni eklenen kişi ve kuruluşların önemli bir kısmının, yaptırımları delmeye çalıştıkları belirlenen ünlü Rus iş adamları ile ilişki olmaları göze çarptı. ABD hükümeti, Rusya yönetimine "yakın çevreler" olarak tanımladığı bu isimlere, üst düzey Rus yetkililerine mali destek sağladıkları veya onlar adına hareket ettikleri gerekçesiyle Mart 2014´de yaptırım uygulamaya başlamıştı.