ABD'den Türkiye açıklaması: Girişimlerini memnuniyetle karşılıyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak amacıyla yaptığı girişimlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

DÜNYA 24.06.2022 00:35:00 0
ABD

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Karadeniz’deki Rus ablukası nedeniyle Ukrayna’daki tahıl dünyaya ihraç edilemiyor. Türkiye, söz konusu tahıl ihracatının yapılması için tüm taraflar ile görüşmelerini sürdürüyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak amacıyla yaptığı girişimlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
ABD’nin Ukrayna'dan tahıl ihracatını yeniden başlaması için müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalıştığına değinen Kirby, söz konusu ihracatın Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle engellendiğini aktardı.
Karadeniz'de bir Rus ablukası olduğunu belirten Kirby, "Türkiye'nin tahıl nakliyesine izin verecek bir tür düzenlemeye aracılık etmeye çalışmasını kesinlikle memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

ABD’den Ukrayna’ya 450 milyon dolarlık silah yardımı
Kirby ayrıca, ABD’nin Ukrayna’ya 450 milyon dolarlık yeni bir yardım paketi sağlayacağını belirterek, söz konusu yardım paketinde, silahlar ve ekipmanların yanı sıra çok namlulu roket atar sistemi olan HIMARS’ların olacağını aktardı.
ABD, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlangıcından bu yana Ukrayna’ya toplam değeri 6,1 milyar dolara ulaşan 13 savunma yardım paketi açıkladı. ABD, en son 15 Haziran'da Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık savunma yardımı yapacağını duyurmuştu.

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Başkan Aydın’dan 8 Mart mesajı

Yıldırım’da çocuklar hem oruç tuttu hem eğlendi

İran yeni dini liderini seçti

Bursaspor kritik deplasmanda Muşspor karşısında

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavga kamerada

Büyükşehir'den İznik'te gönül sofrası

İznik’te kamyonet ile motosiklet çarpıştı

Emniyet'ten APP plaka rehberi

Abdal Meydanı’nda sahur izdihamı

Mudanya’da gece trafik denetimi

Osmangazi’den Balkanlara Ramazan bereketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Starmer telefonda görüştü

KKTC’de güvenlik için F-16 opsiyonu

İnegöl’de silah kazası: Bir kişi yaralandı

Nilüfer’de kadınların hikayesi sahneye taşındı

İnegöl’de plaka değişimi için uzun kuyruklar oluştu

APP plakaya ağır yaptırım

İnegöl’de freni boşalan otomobil kazaya neden oldu

Başkan Yılmaz: Başarımızın temelinde istişare kültürü var

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Yükleniyor

loading