Tarih: 09.08.2022 14:31

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi ilk görev yerine uğurlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin denizlerdeki gücüne güç eklendi.

Sondaj ve hidrokarbon çalışmaları filosuna Abdulhamid Han gemisi de eklendi.

Uğurlama törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

"Ya Allah Bismillah diyerek uğurluyoruz"

Erdoğan, "Diğer sondaj gemilerimizden daha üstün özelliklere sahip gemiyi ilk defa Türkiye olarak biz kullanacağız. Bugün gemimizi Mavi Vatan'a yeni sondaj rotamız Akdeniz'e yolcu ediyoruz. Ülkemizde ilk petrol bulunan yer bundan 135 yıl önce yine Akdeniz'deki unutmayın İskenderun'du. Bu sefer de Abdülhamid Han gemimizi Ya Allah Bismillah diyerek Gazipaşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna yollayacağız." dedi.

"Artık biz de bu alanda varız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Abdülhamid Han sondaj gemimiz, Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun sembolüdür. 4 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimizle artık biz de bu alanda varız." ifadelerini kullandı.

"2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi düşünüyoruz"

Karadeniz doğal gazını gelecek sene milletin hizmetine vermeyi planladıklarını belirten Erdoğan, "Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri bitirerek buradan gelecek doğal gazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz." dedi.

"Kimseden icazet almaya ihtiyacımız yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'de yapılacak sondaj çalışmalarına ilişkin, "Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur." diye konuştu.

 

AYRINTILAR GELİYOR...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —