Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren projesiyle Trabzon–Ankara arasındaki ulaşım süresinin 4,5 saate düşeceğini, hattın Samsun–Sarp güzergâhıyla entegre edileceğini açıkladı.

GÜNDEM 21.01.2026 15:13:00 0
Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Trabzon’da düzenlenen TOKİ Konut Kura Çekimi Töreni’nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 500 bin sosyal konutun Trabzon’daki hak sahiplerinin belirlendiğini söyledi. Konuşmasına Trabzon’a yeni atanan Vali Tahir Şahin’i tebrik ederek başlayan Uraloğlu, görev süresi sona eren önceki Vali Aziz Yıldırım’a da teşekkür etti.

Devam eden ve planlanan projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ve AK Parti hükümetlerinin vizyonuyla Trabzon’un hem kent içi raylı sistemle hem de hızlı tren projeleriyle buluşturulduğunu ifade etti. Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren demiryolu projesiyle Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in birbirine bağlanacağını belirten Uraloğlu, bu hattın Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile entegre olacağını ve böylece Trabzon-Ankara arasındaki ulaşım süresinin 4,5 saate ineceğini söyledi.

Uraloğlu ayrıca, Akçaabat’tan Yomra Merkeze uzanan, Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Otogar, Üniversite ve Havalimanı gibi 31 istasyonu kapsayan yaklaşık 32 kilometrelik kent içi raylı sistemin Trabzon’a kazandırılacağını dile getirdi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile Akyazı-Havalimanı arasını yatırım programına aldık. İnşallah bu yılın ilk çeyreği içerisinde yapım ihalesine çıkmayı da planlıyoruz” dedi.

Konuşmasında Terörsüz Türkiye vurgusu da yapan Bakan Uraloğlu, süreci provoke etmeye yönelik girişimlerin olduğunu belirterek bayrağa yönelik saldırıyı kınadı. Uraloğlu, “En ağır şekilde gereği yapılacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kürt kardeşlerimizle aramıza hiç kimse engel koyamaz, aramızı açamaz. Terörist teröristtir, Kürt bizim kardeşimizdir. Biz bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal konut projelerine ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen ‘Ev Sahibi Türkiye’ vizyonu kapsamında Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğinin sürdüğünü vurguladı. TOKİ eliyle bugüne kadar 1 milyon 750 bin sosyal konut inşa edildiğini hatırlatan Uraloğlu, “500 bin sosyal konutla, en az 2 milyon vatandaşımız güvenli, modern, afetlere dirençli evlere kavuşacak. Dar gelirli kardeşlerimiz uygun ödeme şartlarıyla ev sahibi olacak, kira-konut dengesi sağlanacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında ülke genelinde 5 milyon 242 bin geçerli başvuru bulunduğunu, şehit aileleri, gaziler, engelliler, emekliler, gençler ve çok çocuklu ailelerin öncelikli gruplar arasında yer aldığını aktardı. Trabzon özelinde ise 3 bin 734 konutun hak sahiplerinin, 46 bin 237 başvuru arasından noter ve vatandaşların huzurunda belirleneceğini söyledi.

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Mustafa Er: Sahada disiplinli ve güçlü bir Bursaspor olacak

İnegöl’de kaçan sürücü kameralardan yakalandı

Büyükşehir’den Çalı Yolu’na modern dokunuş

Bursa tekstili Paris'te dünyaya açıldı!

Süper Lig’de 21. haftanın hakemleri açıklandı

Başkan Taban: İnegöl’de tarımın geleceğini inşa ediyoruz

Bursa'da komiserin heimlich manevrası hayat kurtardı

9 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Bursa’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Allah’ın izniyle bu işin altından kalktık

Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Yurtdışı alışverişte yeni şartlar!

Asrın felaketinin 3. yıldönümü!

İnegölspor formaları çocuklarla buluştu

Başkan Erol’dan 6 şubat mesajı

AK Partili ilçe başkanından tepki

Yükleniyor