Acemler’de yoğun mesai

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kavşak kollarına ilave şerit düzenlemelerinin ardından bölgedeki yoğunluğu azaltacak tüp geçit çalışmasına da hız verdi.

BURSA HABER 23.02.2021 14:12:00 0
Acemler’de yoğun mesai

 Bursa trafiğinin en önemli kilit noktalarından olan Acemler Kavşağı’nda trafik akışının daha da hızlanması için Hayran Caddesi ile Oulu Caddesi’ni tüp geçitle bağlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan BUSKİ marifetiyle bölge altyapısını da yeniden elden geçiriyor.

 D-200 karayolunun yüklerini farklı bölgelere dağıtmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Hayran Caddesi ve D-200 karayolundan gelen araçların yoğunluk oluşturmadan kavşağı kullanabilmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü binası önüne tüp geçit projelendirdi. Acemler Emniyet Müdürlüğü binası önündeki kavşak lupunda başlayan çalışma ile Hayran Caddesi’nden gelen araçlar, yapılacak tüp geçit ile Oulu Caddesi’ne bağlanacak. Araçlar yapılacak bağlantı yolları ile Zübeyde Hanım Caddesi’ne yönlendirilerek kavşak köprüsünü kullanabilecek. Altgeçit uzunluğu 200 metre olan projenin yeraltında kapalı olarak yapılacak kesimi ise 45 metre uzunluğunda olacak. Yüzde 7 iniş ve çıkış eğitimine sahip olacak alt geçit, iki aracın yan yana geçmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Uygulama imar planlarında 30 metre genişliğinde öngörülen Hayran Caddesi’nde yol 2 gidiş-2 dönüş ve yolun her iki tarafında bisiklet yolu olacak şekilde tasarlandı.

Altyapı yenileniyor

Öte yandan Acemler’deki hummalı çalışmalara BUSKİ ekipleri de dâhil oldu. Proje kapsamında tüp geçit yapılacak bölgenin altyapı hattını yeniden düzenleyen BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatları için çalışmalara başladı. BUSKİ marifetiyle bölgede 300 metre içme suyu hattı, 300 metre kanalizasyon hattı, 150 metre de yağmursuyu hattı imalatı yapılarak bölgenin altyapısı yeniden şekillenecek. Çalışmaların kıza zamanda tamamlanması amacıyla tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, D-200 karayolunun kavşak bölgesinde oluşan yoğunluğu bu proje ile rahatlatmayı hedefliyoruz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Yükleniyor