Acemler’de yoğun mesai

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kavşak kollarına ilave şerit düzenlemelerinin ardından bölgedeki yoğunluğu azaltacak tüp geçit çalışmasına da hız verdi.

BURSA HABER 23.02.2021 14:12:00 0
Acemler’de yoğun mesai

 Bursa trafiğinin en önemli kilit noktalarından olan Acemler Kavşağı’nda trafik akışının daha da hızlanması için Hayran Caddesi ile Oulu Caddesi’ni tüp geçitle bağlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan BUSKİ marifetiyle bölge altyapısını da yeniden elden geçiriyor.

 D-200 karayolunun yüklerini farklı bölgelere dağıtmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Hayran Caddesi ve D-200 karayolundan gelen araçların yoğunluk oluşturmadan kavşağı kullanabilmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü binası önüne tüp geçit projelendirdi. Acemler Emniyet Müdürlüğü binası önündeki kavşak lupunda başlayan çalışma ile Hayran Caddesi’nden gelen araçlar, yapılacak tüp geçit ile Oulu Caddesi’ne bağlanacak. Araçlar yapılacak bağlantı yolları ile Zübeyde Hanım Caddesi’ne yönlendirilerek kavşak köprüsünü kullanabilecek. Altgeçit uzunluğu 200 metre olan projenin yeraltında kapalı olarak yapılacak kesimi ise 45 metre uzunluğunda olacak. Yüzde 7 iniş ve çıkış eğitimine sahip olacak alt geçit, iki aracın yan yana geçmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Uygulama imar planlarında 30 metre genişliğinde öngörülen Hayran Caddesi’nde yol 2 gidiş-2 dönüş ve yolun her iki tarafında bisiklet yolu olacak şekilde tasarlandı.

Altyapı yenileniyor

Öte yandan Acemler’deki hummalı çalışmalara BUSKİ ekipleri de dâhil oldu. Proje kapsamında tüp geçit yapılacak bölgenin altyapı hattını yeniden düzenleyen BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatları için çalışmalara başladı. BUSKİ marifetiyle bölgede 300 metre içme suyu hattı, 300 metre kanalizasyon hattı, 150 metre de yağmursuyu hattı imalatı yapılarak bölgenin altyapısı yeniden şekillenecek. Çalışmaların kıza zamanda tamamlanması amacıyla tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, D-200 karayolunun kavşak bölgesinde oluşan yoğunluğu bu proje ile rahatlatmayı hedefliyoruz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading