Acemler’de yoğun mesai

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kavşak kollarına ilave şerit düzenlemelerinin ardından bölgedeki yoğunluğu azaltacak tüp geçit çalışmasına da hız verdi.

BURSA HABER 23.02.2021 14:12:00 0
Acemler’de yoğun mesai

 Bursa trafiğinin en önemli kilit noktalarından olan Acemler Kavşağı’nda trafik akışının daha da hızlanması için Hayran Caddesi ile Oulu Caddesi’ni tüp geçitle bağlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan BUSKİ marifetiyle bölge altyapısını da yeniden elden geçiriyor.

 D-200 karayolunun yüklerini farklı bölgelere dağıtmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Hayran Caddesi ve D-200 karayolundan gelen araçların yoğunluk oluşturmadan kavşağı kullanabilmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü binası önüne tüp geçit projelendirdi. Acemler Emniyet Müdürlüğü binası önündeki kavşak lupunda başlayan çalışma ile Hayran Caddesi’nden gelen araçlar, yapılacak tüp geçit ile Oulu Caddesi’ne bağlanacak. Araçlar yapılacak bağlantı yolları ile Zübeyde Hanım Caddesi’ne yönlendirilerek kavşak köprüsünü kullanabilecek. Altgeçit uzunluğu 200 metre olan projenin yeraltında kapalı olarak yapılacak kesimi ise 45 metre uzunluğunda olacak. Yüzde 7 iniş ve çıkış eğitimine sahip olacak alt geçit, iki aracın yan yana geçmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Uygulama imar planlarında 30 metre genişliğinde öngörülen Hayran Caddesi’nde yol 2 gidiş-2 dönüş ve yolun her iki tarafında bisiklet yolu olacak şekilde tasarlandı.

Altyapı yenileniyor

Öte yandan Acemler’deki hummalı çalışmalara BUSKİ ekipleri de dâhil oldu. Proje kapsamında tüp geçit yapılacak bölgenin altyapı hattını yeniden düzenleyen BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatları için çalışmalara başladı. BUSKİ marifetiyle bölgede 300 metre içme suyu hattı, 300 metre kanalizasyon hattı, 150 metre de yağmursuyu hattı imalatı yapılarak bölgenin altyapısı yeniden şekillenecek. Çalışmaların kıza zamanda tamamlanması amacıyla tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, D-200 karayolunun kavşak bölgesinde oluşan yoğunluğu bu proje ile rahatlatmayı hedefliyoruz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Tophane Meydanı yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor

Mustafakemalpaşa’da isim değişikliği mesaisi

Osmangazi’de iki katlı binada alevler yükseldi

Bursa basını Orhan Kemal Müzesi’nde buluştu

Bursa’da 156 yıllık tarihi binada yangın

İnegöl’de hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Milliler 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor

Osmangazi’de motosiklet kazası kamerada

Başkan Aydın’dan büyüklere anlamlı ziyaret

AK Parti Bursa’dan saha çalışmasında büyük başarı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı

Akaryakıta çifte indirim!

Nilüfer ve Osmangazi’de planlı su kesintisi

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Özgür Özel’den akaryakıt için KDV çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Bursa'da yangının izleri silindi, doğa yeniden canlandı

Yalova-Bursa yolunda tır kazası: 1 yaralı

Yıldırım’dan doğaya nefes: Ayda 300 ton atık geri kazanılıyor

Kabine yoğun gündemle toplandı

Başkan Taban’dan özel öğrencilere kahvaltı buluşması

Yıldırım’da Osmanlı’nın kuruluşu ve Bursa'nın fethi konuşulacak

Bursa'da emniyetten kaçak göçmen operasyonu!

Keles’te mahallelere Büyükşehir desteği

MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var

Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Yükleniyor

loading