Adil-i Mutlak, Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağına misafir oldu

Adil-i Mutlak, 28 Haziran tarihinde, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağında yer alan Tekstil Sanayi Müzesi’nde misafirleri ile buluştu.

GÜNDEM 28.06.2025 15:45:00 0
Adil-i Mutlak, Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağına misafir oldu

Albayrak Grubu’nun hat sanatı ile 11’inci yıl teması Adil-i Mutlak, Kültür Yolu Festivali’ne misafir olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda festivalin Şanlıurfa durağında yer alan sergi, ikinci adım olarak 28 Haziran tarihinde Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağında sanatseverlerle buluştu. Ziraat Katılım’ın sponsoru olduğu Adil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde sanatseverleri ağırladı.

Sanatseverlerin ve protokolün yoğun bir ilgi gösterdiği Adil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi’ne; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Albayrak, Albayrak Medya Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş katıldı. 28 Haziran tarihinde, Bursa Tekstil Sanayi Müzesi’nde açılışı gerçekleşen Sergi, 8 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ziraat Katılım’ın sponsoru olduğu Adil-i Mutlak Sergisi, geçtiğimiz haftalarda Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa durağına misafir olmuştu. Albayrak Grubu, 11 yıldır bir gelenek halinde sürdürdüğü ve her yıl farklı bir temada hayata kazandırdığı hat sergisi ile adaleti merkezine alıyor.

Adil-i Mutlak Hat Eserleri’nin 2025 yılının ilk aylarında ziyarete açıldığı Tophane-i Amire’de sadece 2 ayda 91bin 265 misafiri ağırladığı aktarıldı. Sergide, hat sanatının yaşayan ustalarından 13 hattatın, Kur’an-ı Kerim’de geçen adalet temalı ayet-i kerimeleri yorumladığı özel eserler yer alıyor. Her biri farklı üslup ve teknikle kaleme alınan bu 13 özgün hat eseri, adalet kavramını yalnızca yazılı bir metin olarak değil; estetik, sabır ve maneviyatla yoğrulmuş bir düşünce biçimi olarak sanatseverlere sunmayı hedefliyor.

 

ALBAYRAK, HAT ESERLERİ İLE BİR KEZ DAHA BURSA’DA

Albayrak, geçtiğimiz yıl bir kez daha Bursa’ya misafir olmuştu. Besmele-i Şerif teması ile Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde sanatseverlerle buluşmuştu.

Geçtiğimiz yıl Bursa’nın son Osmanlı Külliyesi olan Muradiye El Yazmaları Müzesi’ne misafir olan hat sergisi, bu yıl ise Adil-i Mutlak ile tekstil sanayi müzesine misafir olarak hat sanatının tarihi ve kültürel boyutuna farklı katmanlar sunmayı amaçlıyor.

SERGİ ZİYARET BİLGİLERİ

Adil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi, 28 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde, her gün 07.00 – 22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor