AFRİN´DE ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

AFRİN´DE YÜRÜTÜLEN ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ SIRASINDA EL YAPIMI PATLAYICININ İNFİLAK ETMESİ SONUCU ŞEHİT OLAN PİYADE UZMAN ÇAVUŞ VEYSEL TEMEL VE UZMAN ÇAVUŞ İBRAHİM IMIŞ SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI.

AFRİN´DE ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI
/kanal16haber.com/2018-3/27/190919936b.mp4
GÜNDEM 27.03.2018 18:36:58 0

Afrin´de yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Veysel Temel ve Uzman Çavuş İbrahim Imış son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Veysel Temel Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin de katıldığı törenle, Kütahya´nın Altıntaş ilçesine bağlı Genişler köyünde son yolculuğuna uğurlandı. 


Askeri uçak ile Zafer Havalimanı´na getirilen şehit Temel´in naaşı, Genişler köyündeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, törenin yapılacağı köy camisine getirildi.


Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Temel´in tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu.

Şehit Temel, köy mezarlığında dualarla toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İBRAHİM IMIŞ SON AFYON´DA YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Uzman Çavuş İbrahim Imış ise, memleketi Afyonkarahisar´ın Şuhut ilçesinde düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı.


Şehit İbrahim Imış´ın naaşı ilk olarak ilçede bulunan baba evine getirildi. Burada annesi Şifa, babası Ali, eşi Yasemin, kardeşleri Aykut ve Arda, 5 yaşındaki oğlu Kayra tabutuna sarılarak bir süre gözyaşı döktü. 

Şehidin baba evinde helallik alınmasına müteakip naşı, İlçe merkezinde hazırlanan tören alanına getirildi. Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğu şehidin babasına sarılarak baş sağlığı diledi. 

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Imış, ilçe merkezinde İl Müftüsü Şükrü Kabukçu´nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası, binlerce hemşehrisinin omzunda tekbirler eşliğinde aile kabristanlığına götürülerek burada toprağa verildi.