Tarih: 14.01.2019 17:01

AK PARTİ BURSA´DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Facebook Twitter Linked-in

Yerel seçimler öncesi son dönemece girilirken AK Parti Bursa´da adaylar açıklandı.

Uzun süren istişareler ve değerlendirmeler sırasında listeler pek çok kez revize edildi.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Alinur Aktaş´ı Kasım ayında duyuran AK Parti´de ilçe başkanlarının açıklanmasının uzun sürmesi, kulislerle farklı yorumlara neden oldu.

Ve nihayet belirlenen 17 ilçe belediye başkanı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş tarafından kamuoyuna ilan edildi.

AK PARTİ 4 İSİMLE DEVAM KARARI ALDI

Açıklanan listede AK Parti´nin, ilçe belediye başkanlarının çok büyük bir bölümünde değişikliğe gittiği görüldü.

Sadece 4 isim yerini korurken bu isimler Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu.

12 İLÇEDE YENİ İSİMLERLE YOLA DEVAM

Bu 4 isim haricinde AK Parti kalan bütün ilçelerde revizyona gitti. Yeni dönemde tam 12 isim ilk kez aday olarak gösterildi.

Yıldırım´da Oktay Yılmaz, Nilüfer´de Necati Şahin, Mudanya´da Ahmet Murat Ünal, İznik´te Kaan Mehmet Usta, Mustafakemalpaşa´da Mehmet Kanar, Gemlik´te Berkay Bulut, Kestel´de Önder Tanır, Keles´te Mehmet Keskin, Orhangazi´de Bekir Aydın, Orhaneli´de Ali Aykurt, Büyükorhan´da Ahmet Korkmaz, Harmancık´ta ise Yılmaz Ataş, AK Parti´nin adayları olarak 31 Mart´ta seçmenin karşısına çıkacak.

Bu adaylardan birçoğunun eski ilçe başkanı olması dikkat çekti.

YENİŞEHİR MHP´YE EMANET EDİLDİ

Açıklanan listede dikkat çeken bir başka nokta ise AK Parti´nin Yenişehir´de aday çıkarmaması oldu.

Bunun yerine AK Parti, Yenişehir´de Cumhur İttifakı ortağı olduğu Milliyetçi Hareket Partisi´nin adayı Davut Aydın´ı destekleme kararı aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —