Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten Akşener'e tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'de partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

POLİTİKA 28.04.2021 16:51:00 0
Ak Parti Sözcüsü Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener'in Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadeleri kınıyoruz. Bu açıklamalarda ABD Başkanı Biden'a tepki göstermek değil Biden üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almak gibi bir kasıt açıkça kendisini göstermektedir" dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında siyasi muhalefet kavramıyla asla bağdaşmayacak şekilde çirkin ifadeler kullanılmasının siyasi ahlakla bağdaşmadığını belirterek, "Bu açıklamalarda ABD Başkanı Biden'a tepki göstermek değil Biden üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almak gibi bir kasıt açıkça kendisini göstermektedir. Biden'dan daha çok Cumhurbaşkanımızı hedef alan ifadeler kullanılmasının maksadı açıktır. Kendi siyasi müttefikleri HDP doğrudan milletimize soykırım iftirası ile yüzleşmeyi önerirken sustular. Bütün enerjilerini dışarıdan gelen her saldırıyı Cumhurbaşkanımıza karşı kullanmak için harcıyorlar" dedi.

'BU ÇİRKİN İFADELER, DIŞ ÇEVRELERE DESTEK VERMEKTEN İBARETTİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini nasıl güçlü bir mücadele ile koruduğuna milletin ve tüm dünyanın şahit olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: 

"Her vesileyle Cumhurbaşkanımıza saldıranlar ise bu mücadelenin yıpratılması için çalışıyorlar. Dış dünyada son zamanlarda Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırıların ana sebebi, Karabağ'da Azerbaycan'a verdiğimiz destek ile Türkiye'nin yakın bölgesindeki jeopolitik stratejisinde geri adım atmamasıdır. Keşke muhalefet adına konuşanlar bu husumet cephesinin parçası olmasaydı. Dolayısıyla dış politikamızın bizi bu noktaya getirdiğini öne süren muhalefet, aslında milli çıkarlarımızdan vazgeçmeyi, geri adım atmayı teklif etmekte, dış politikada bağımlılığı bir politika olarak benimsiyor gözükmektedir. Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini koruma konusunda tavizsiz ve kararlı olduğu izaha muhtaç değildir. Birileri bu konularda sadece husumet diliyle konuşurken, Cumhurbaşkanımız milletimizin diliyle en kararlı politikalara imza atmaktadır. Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan çirkin ifadeler sadece milletimize iftira atan dış çevrelere destek vermekten ibarettir. Milletimiz nezdinde bir hükmü ve değeri yoktur. Milletimize ve tarihimize yönelik iftiraya 'ama'sız tepki gösteremeyen, sözde milliyetçilik adına milli çıkarlarımızdan vazgeçmemizi salık verenlerin tutumunu milletimize ve tarihe havale ediyoruz."

Tarihi açıklama sonrası duygusal anlar

AK Parti'nin yeni şarkısı tanıtıldı

Eski tip ehliyetler için son tarih: 31 Temmuz

Şehit ve gazileri unutmadan süreci selamlıyorum

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Başkan Ercan Özel: Geleceğin Yenişehir’ini birlikte planlayacağız

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

Yükleniyor