Aksaray'da arazide korkutan yarıklar

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde oluşan ve günden güne ilerleyerek genişlemeye devam eden yarıklar yöre halkını tedirgin ediyor.

ÇEVRE 25.11.2021 16:20:00 0
Aksaray

  Son yıllarda Konya'nın Karapınar ilçesi ve çevresinde oldukça sık görülen obruk ve yarıklar Karapınar'a komşu olan Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde de oluşmaya başladı. İki ilçe sınırlarında oluşan yarıklar günden güne ilerleyerek genişlemeye devam ediyor. Sultanhanı ilçesine bağlı Katip Ali Ağa Yaylası ve Rasimler Yaylasında görülen yarıklar halkı da tedirgin ediyor. Yer yer 25 metre derinliğe ve 5 metre genişliğe kadar uzayan yarıklar için bölge halkı yetkililerden yardım istedi. 


 
  “Tarlamızı sürmeye korkuyoruz” 
  Rasimler Yaylasında tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Kara (50), “Bu bölgede hayvancılık yapıyorum. Bu arazide 1 hafta öncesine kadar hiçbir şey yoktu. Burası bir gürültü halinde kendiliğinden çöktü. Hem genişlemesi var, hem uzuyor. Burada biz sıkıntı yaşıyoruz. Gün geçtikçe uzuyor ve genişliyor. Burası bu şekilde sürekli olarak büyüyor.

Korku halindeyiz. Tedbir alınmasını istiyoruz. Biz burada Rasimler Yaylasındayız. Burada hayvancılık yapıyoruz. Bu bölgede hayvancılık yaparken korkuyoruz. Koyunlarımız, kuzularımızın buraya düşmesinden korkuyoruz, tarlamızı sürmekten korkuyoruz. Tedbir alınmasını istiyoruz” dedi. 


  “Gün geçtikçe ilerleyip genişliyor” 
  Katip Ali Ağa Yaylasında tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Cuma Öztürk (66) de “Burası Katip Ali Ağa Yaylası. Bu yarıklar her gün açılıyor, her gün büyüyor. Buradakiler hiç belli değildi, günden güne büyüyüp gidiyor. Biz korkuyoruz, çoluk çocuk içine düşecek diye korkuyoruz. Bunun bir önlemini almaları gerekir” diye konuştu. 


 

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

CHP Nilüfer’de Ramazan coşkusu

Şirketlerin Sessiz Kahramanı: Varlık Yönetimi -ServiX

Yıldırım’da Çanakkale ruhu tiyatroyla canlandı

İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi

Savaş petrol ve Türkiye’nin Sisifos ekonomisi

Bursa’da kaçak göçmen operasyonu: 14 kişi yakalandı

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi

Bursa’da otomobil takla attı, şans eseri yaralanan olmadı

Başkan Burkay: TEKNOSAB Lojistik Teknopark stratejik üs olacak

Bozbey’den sahurda tahinli pide ikramı

Bursa'da bayram öncesi otobüs terminallerinde sıkı denetim

İnegölspor hocasıyla yollarını ayırdı

Bursa’da çiftlik yangını: 580 kanatlı hayvan telef oldu

Bursa’da elektrik direğinde feci ölüm

Bozbey iftar sofrasında vatandaşlarla buluştu

Yıldırım’da Ramazan denetimleri sıklaştırıldı

İnegöl yolunda facia saniyelerle atlatıldı

İznik’teki ölümcül kaza kameraya yansıdı

Özgür Özel: Türkiye'yi AB'nin tam üyesi yapacağız!

Savaşın bitmesi için İran'ın iki şartı var!

Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği’nde 15 bin paket tohum dağıtıldı

Yıldırım Belediyesi’nden LGS desteği

Yükleniyor

loading