Aksaray'da arazide korkutan yarıklar

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde oluşan ve günden güne ilerleyerek genişlemeye devam eden yarıklar yöre halkını tedirgin ediyor.

ÇEVRE 25.11.2021 16:20:00 0
Aksaray

  Son yıllarda Konya'nın Karapınar ilçesi ve çevresinde oldukça sık görülen obruk ve yarıklar Karapınar'a komşu olan Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde de oluşmaya başladı. İki ilçe sınırlarında oluşan yarıklar günden güne ilerleyerek genişlemeye devam ediyor. Sultanhanı ilçesine bağlı Katip Ali Ağa Yaylası ve Rasimler Yaylasında görülen yarıklar halkı da tedirgin ediyor. Yer yer 25 metre derinliğe ve 5 metre genişliğe kadar uzayan yarıklar için bölge halkı yetkililerden yardım istedi. 


 
  “Tarlamızı sürmeye korkuyoruz” 
  Rasimler Yaylasında tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Kara (50), “Bu bölgede hayvancılık yapıyorum. Bu arazide 1 hafta öncesine kadar hiçbir şey yoktu. Burası bir gürültü halinde kendiliğinden çöktü. Hem genişlemesi var, hem uzuyor. Burada biz sıkıntı yaşıyoruz. Gün geçtikçe uzuyor ve genişliyor. Burası bu şekilde sürekli olarak büyüyor.

Korku halindeyiz. Tedbir alınmasını istiyoruz. Biz burada Rasimler Yaylasındayız. Burada hayvancılık yapıyoruz. Bu bölgede hayvancılık yaparken korkuyoruz. Koyunlarımız, kuzularımızın buraya düşmesinden korkuyoruz, tarlamızı sürmekten korkuyoruz. Tedbir alınmasını istiyoruz” dedi. 


  “Gün geçtikçe ilerleyip genişliyor” 
  Katip Ali Ağa Yaylasında tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Cuma Öztürk (66) de “Burası Katip Ali Ağa Yaylası. Bu yarıklar her gün açılıyor, her gün büyüyor. Buradakiler hiç belli değildi, günden güne büyüyüp gidiyor. Biz korkuyoruz, çoluk çocuk içine düşecek diye korkuyoruz. Bunun bir önlemini almaları gerekir” diye konuştu. 


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Yükleniyor