Tarih: 18.06.2008 00:08

?AL GÖZÜM SEYREYLE? YENİCELİLERLE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından  Tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre ilçe ve yerleşimlerde yaşayan vatandaşları  tiyatro ile tanıştırmak, çevre yerleşimler ile ana kent arasında kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında bu yıl “AL GÖZÜM SEYREYLE…” adlı ortaoyunu derlemesi sergilenmeye devam ediliyor.

 

 

Geçtiğimiz yıl çevre yerleşimlerde sahnelenen 32 oyunla yaklaşık 15.000 izleyiciye ulaşan projenin bu yılda büyük ilgi görmesi bekleniyor. Geleneksel Türk tiyatrosunun sadece ‘bir Ramazan eğlencesi’ olarak algılanmaması gerektiği düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanan “AL GÖZÜM SEYREYLE…” yaz boyunca çevre ilçe ve beldelerde izleyici ile buluşacak.

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen al gözüm seyreyle adlı ortaoyunu dün akşam yenice halkıyla buluştu.

 

Belediye meydanında halkla buluşan oyunu Yenice belediye başkanı Ramiz yiğit, başkan yardımcısı Harun demiray, belediye meclis üyeleri, okul müdrleri ve çok sayıda vatandaş izledi. 

 

 

Al Gözüm Seyreyle’de Ortaoyunu’nun unutulmaz tipleri Kavuklu, Pişekâr, İbiş, Çelebi, Tuzsuz, Zenneler kanto ve şarkılar eşliğinde yeniceli vatandaşlar eğlenceli saatler geçirdi.

 

 

Tiyatro oyununun sonunda konuşan yenice belediye başkanı Ramiz yiğit, Büyükşehir belediyesi tiyatro ekibine ve Büyükşehir belediye başkanı hikmet şahine teşekkür etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —