ALABORA OLAN TEKNEDEKİ DÖRDÜNCÜ KİŞİ ARANIYOR

BURSA´DA KİRALIK SANDAL FACİASI

ALABORA OLAN TEKNEDEKİ DÖRDÜNCÜ KİŞİ ARANIYOR
/kanal16haber.com/2016-11/14/152907506b.mp4
ASAYİŞ 14.11.2016 15:17:48 0

 

Gemlik limanlar bölgesinde kıyıya 3 ceset vurdu. Cesetler Sahil Güvenlik komutanlığına bağlı dalgıçlar tarafından denizden çıkarıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi sabaha karşı Gemport Limanından balık avı için 4 metrelik fiber tekne ile denize açılan 4 arkadaş havanın lodoslu olmasına aldırış etmeden açıldı.

Bir süre sonra lodos yüzünden kabaran denizde dalgalar teknenin boyunu aşmaya başladı içerisi bir anda su dolan teknenin alabora olmasıyla denize düşen 4 kişi dalgaların arasında kayboldu.

Dalgıçlar tarafından bulunan kişilerden birinin sandalı kiralayan Yaşar Başkal (23) diğerinin  Süleyman Demir(46) ve Üzeyir Elik olduğu öğrenildi. 

Öte yandan teknede bulunan dördüncü kişi 35 yaşındaki Abdullah Cenkçi´nin arama çalışmaları sürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz polisi ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından cesetleri çıkarılan üç arkadaşın yakınları Bursa Adli Tıp Kurumu´ndan cenazeyi aldı.

Tekneyi kiralayan Yaşar Başkal´ın Gemlik´te, Üzeyir Elik ve 3 çocuk babası Süleyman Demir´in Kemerçeşme´de Abdullah Cenkçi´nin ise Küçükbalıklı´da oturduğu öğrenildi. Aranan Abdullah Cenkci´nin ise yüzme bilmediği halde denize açıldığı ortaya çıktı.

Alabora olan teknedeki kayıp olan Abdullah Cenkçi için arama çalışmaları sürüyor.