Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi 30 Kasım’da açılıyor

Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi, Bursa’nın yeni kültür merkezi olarak açılıyor.

BURSA HABER 27.11.2024 11:39:00 0
Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi 30 Kasım’da açılıyor

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa’nın yeni kültür ve sanat mekânı olarak işlevlendirerek kente kazandırdığı Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ programları 30 Kasım’da başlıyor.

Şehrin fiziki inşasını sürdürürken diğer yandan da kentin ruhunu ayağa kaldıran çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, kentin yeni kültür ve sanat mekânı olarak kente kazandırdığı Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde yeni bir eğitim serisinin startını veriyor. Entelektüel seviyesi yüksek bir program dizisi olan ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ 10 hafta sürecek. Ramazan ayına kadar devam edecek programlar ile Bursalı vatandaşlar güncel meseleleri Türkiye’nin önde gelen isimlerinden dinleme imkânı bulacak. Programlara düzenli katılım sağlayan katılımcılara program sonunda sertifika verilecek. ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’nin ilk programı Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın ‘Biyografinin Şehre Katkısı’ söyleşisi ile başlayacak.

Yıldırım Belediyesi, ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ programları kapsamında; Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Ekrem Demirli, Prof. Dr. Cem Behar, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Prof. Dr. Milay Köktürk ve Prof. Dr. Turgay Anar’ı ilçe sakinleriyle buluşturacak.

GELENEK İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın kültür ve sanat hayatına katkı sunacak Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nin şehircilik ve Bursa bilincinin oluşması adına düşünce, fikir ve proje üretecek bir merkez olacağını söyledi.
Şehrin önemli sivil mimari örneklerinden ‘Tarihi Osman Fevzi Efendi Köşkü’nü restore ederek Bursa’ya hizmet verecek bir sosyal yaşam merkezine dönüştürdüklerini aktaran Başkan Oktay Yılmaz, “19’uncu yüzyılda Müslüman Türk iş insanlarının kurduğu ilk ipek tesisi olma özelliğini taşıyan, Bursa’nın önemli sivil mimari örneklerinden Tarihi Osman Fevzi Efendi Konağı’nı restore ederek çağımızın önemli fikir insanlarından biri olan Alev Alatlı’nın adının yaşatıldığı bir şehir düşünce ve sanat merkezine dönüştürdük. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi olarak Bursa’ya hizmet vermeye başlayan tarihi yapı 4 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulu, 350 metrekare tabanlı 3 katlı bir binadan oluşuyor. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldırdığımız tesiste gerçekleştirilecek şehir, düşünce ve sanat merkezli çalışmalarla, akademik bilgi ve uygulamalar bir araya getirilerek şehre dair kalıcı düşünceler üretilecek. Kent meselesine yaklaşımda geleneğin birikimi ile gelecek arasında bir köprü kurulacak” dedi.


Resmi açılış için gün sayan merkezin bünyesinde kütüphane, çalışma ve toplantı odaları, konferans salonu ile kafeterya bulunuyor. Ziyaretçilerin 9:00-21:00 saatleri arasında ders çalışma ve kitap okuma imkânı bulduğu merkezde haftanın farklı günlerinde de okuma atölyesi, kitap müzakeresi, panel, konferans ve söyleşi başta olmak üzere çeşitli kültür-sanat etkinlikleri düzenleniyor.

 

 

 

 

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Kadın emeğine Yıldırım’dan güçlü destek

Özgür Özel’den kreş iddialarına net yanıt: Olumsuzluk yok

Yolun karşısına geçerken can verdi

Kazara ateş alan tabanca 18 yaşındaki genci hayattan kopardı

Bursa, B40 Balkan Şehirleri Ağı’na katıldı

680 yıllık Devdâhlığın son ustası Bursa’da yaşıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almıştı..

İstanbul’da yasadışı bahis vurgunu: 600 milyon tl!

Dağ ilçelerine yatırım yağacak!

Yenişehir Kirazlıyayla'da çevre alarmı

DMM, Ermenistan'a yardım yapılacağı iddialarını yalanladı

Osmangazi'de dirençli kentler konuşuldu

Bursa’da Ralli Kros sporcusu Orkun Turgut hayatını kaybetti

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Yükleniyor