Tarih: 21.08.2024 10:44

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı durdu: AK Parti’den açıklama

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti’nin Bursa’daki sağlık işlerinden sorumlu Milletvekili Mustafa Yavuz, inşaatın durmasının beklenmedik bir durum olduğunu kaydederek, “Ödenek sorunu yoktu. Sanırım yüklenici firmanın diğer inşaatlarından doğan bir sıkıntısı oldu. Gelecek hafta Sağlık Bakanı ile görüşeceğiz. Nasıl bir çözüm üreteceğiz, o görüşmeden sonra netleşecek” dedi. 

 

“ÖDENEK SORUNU YOKTU”

Hayırsever iş insanı Celal Sönmez ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle inşa edilen Ali Osman Sönmez  Devlet Hastanesi’nde dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Temeli 2017’de atılan hastanenin yüklenicisi Dost İnşaat isimli firma konkordato ilan etti ve inşaat tamamen durdu. Yüzde 95’ler seviyesinde olan hastanenin ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor. Kanal 16’ya konuşan AK Parti’nin Bursa’daki sağlık işlerinden sorumlu Milletvekili Mustafa Yavuz, hastane inşaatıyla ilgili bir ödenek sorunu olmadığını kaydetti. Yüklenici firmanın diğer inşaatlarıyla ilgili bir sıkıntı olabileceğini kaydeden Yavuz, normal şartlarda hastanenin kısa süre sonra açılacağını ancak yeni gelişmeyle birlikte bir belirsiz yaşandığını anlattı. 

“YENİ İHALE YAPILABİLİR”

AK Parti Milletvekili Yavuz, gelecek hafta Sağlık Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştireceklerini ve konunun netleşeceğini belirtti. Ankara’daki görüşmede, inşaatın tamamlanması için yeni bir ihaleye çıkılmasının da masada olabileceğini kaydeden Yavuz, “Sağlık Bakanı ile görüşmeden net bir şey söyleyemeyiz ancak inşaat yüzde 95’ler seviyesindeydi ve tamamlanmasına kısa bir süre kalmıştı. Hastanenin bitmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

 

Haber: Mustafa ÖZDAL 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —