Tarih: 22.03.2024 13:50

Alper Taban'dan tarihe saygı projesi

Facebook Twitter Linked-in

Muhabir: Musa Koçak

İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, İnegöl'ün tarihi çarşısını yeniden canlandırmak için "Tarihi Çarşı" projesini açıkladı. Proje kapsamında İshakpaşa Külliyesi, Kapalı Çarşı, Beylik Hanı, Sarraflar Çarşısı ve Uzun Sokağı da kapsayan bölge yenilenecek ve "çarşı AVM" modeli hayata geçirilecek.

Geleneksel alan, tarihi alan ve ticari alan olarak 3 alt başlıkta değerlendirilen projenin tamamlanmasıyla İnegöl'ün tarihi çarşısı modern bir görünüme kavuşacak. Kent estetiği temalı güneş kırıcılar, yeni çarşı giriş tagı, cephe sağlıklaştırma ve meydan revizyonları ile çarşıda hem geleneksel hem de modern bir çarşı deneyimi sunulacak.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Alper Taban, “Tarihi Çarşı projemizle İnegöl’ün 5 bin yıllık tarihiyle uyumlu, modern ve işlevsel bir çarşı oluşturmayı hedefliyoruz. Eski ve yeniyi buluşturarak hem İnegöl'e yakışır bir çarşı oluşturmak hem de esnafımızın satışlarını arttırmak istiyoruz. Çarşı AVM modeli ile çarşımızı modern bir alışveriş merkezine dönüştürerek hemşehrilerimize keyifli bir alışveriş deneyimi sunacağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —