Tarih: 08.07.2016 11:41

ALTIN KARAGÖZ COŞKUSU BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından ?55. Uluslararası Bursa Festivali´ kapsamında düzenlenen ?30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması´, renkli görüntülere sahne oldu.

Köklü geçmişiyle uluslararası organizasyonlar arasında önemli bir değere sahip olan ?Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması´, bu yıl 23 ülkeden yüzlerce dansçıya ev sahipliği yaptı.

İlk kez Bursa´nın 17 ilçesinde de gösterilerin düzenleneceği festival, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu´nda yapılacak açılış töreniyle start aldı.

Yarışmaya Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Kazakistan, Kazakistan (Kore), Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Romanya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan´dan halk dansları ekipleri katılarak yöresel danslarını ve kültürlerini tanıttı

Yarışmada ?Altın Karagöz´ ödülünü kazanacak olan ülke ise 12 Temmuz Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu´nda yapılacak finalde belirlenecek.

 


/kanal16haber.com/2016-7/8/120745319b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —