Altın Karagöz ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret

Altın Karagöz ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret

GÜNDEM 9.07.2024 12:07:00 0
Altın Karagöz ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan ekiplerin temsilcileri, Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek ülkelerinin sembol hediyelerini sundu. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan 23 farklı ülke ve 26 yerel halk dansları topluluğunun temsilciler ile jüri üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış’ın da yer aldığı ziyarette Başkan Bozbey, misafir ekiplerle samimi bir ortamda sohbet etti. Festivalle ülke kültürlerini buluşturarak dünyaya barış mesajları vermenin amaçlandığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın tarihinden aldığı güçlü mirası geleceğe taşıdığını belirtti. 

Bozbey, “Altın Karagöz de 36 yıldır dünya barışına katkı sunuyor. Bir hafta boyunca Bursa’mıza dansın ve müziğin büyüleyici harmonisini sunacak olan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Bu yarışma, kültürler arası köprüler kurmamıza, birbirimizi anlamamıza ve değerlerimizi paylaşmamıza imkan sağlıyor. Tüm Bursalıları, bu renkli ve anlamlı etkinliklere katılmaya, dansın coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi. 


Festivale katılan ekiplerin temsilcileri, Başkan Bozbey’e ülkelerini simgeleyen hediyeleri takdim etti. Ziyaretin sonunda ekipler, dansın büyülü yolculuğunu Bursalılarla buluşturmak için kentin dört bir yanına dağıldı. 
 

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

İnegöl’de sanayinin park sorununa büyük çözüm

CHP 39. Kurultayı Ankara’da toplandı

Osmangazi Belediyespor’un yıldızı Türkiye International’da birinci

Bursa Büyükşehir LoRa Alliance’a üye oldu

Osmangazi’de miniklere erken yaşta sağlıklı gülüş eğitimi

Nilüfer’de tıp tarihi buluşması

Dünya gözünü İznik’e çevirdi

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen indirim gerçekleşti

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Gar–Şehir Hastanesi yoluna dair Büyükşehir'den açıklama!

Asgari ücrette geri sayım başladı

Osmangazi Belediyespor Play-Off yolunda kenetlendi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev değişimi!

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Yükleniyor