Altın Karagöz ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret

Altın Karagöz ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret

GÜNDEM 9.07.2024 12:07:00 0
Altın Karagöz ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan ekiplerin temsilcileri, Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek ülkelerinin sembol hediyelerini sundu. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan 23 farklı ülke ve 26 yerel halk dansları topluluğunun temsilciler ile jüri üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış’ın da yer aldığı ziyarette Başkan Bozbey, misafir ekiplerle samimi bir ortamda sohbet etti. Festivalle ülke kültürlerini buluşturarak dünyaya barış mesajları vermenin amaçlandığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın tarihinden aldığı güçlü mirası geleceğe taşıdığını belirtti. 

Bozbey, “Altın Karagöz de 36 yıldır dünya barışına katkı sunuyor. Bir hafta boyunca Bursa’mıza dansın ve müziğin büyüleyici harmonisini sunacak olan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Bu yarışma, kültürler arası köprüler kurmamıza, birbirimizi anlamamıza ve değerlerimizi paylaşmamıza imkan sağlıyor. Tüm Bursalıları, bu renkli ve anlamlı etkinliklere katılmaya, dansın coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi. 


Festivale katılan ekiplerin temsilcileri, Başkan Bozbey’e ülkelerini simgeleyen hediyeleri takdim etti. Ziyaretin sonunda ekipler, dansın büyülü yolculuğunu Bursalılarla buluşturmak için kentin dört bir yanına dağıldı. 
 

Uzatmaların kahramanı Bursaspor!

Türkiye ve Irak arasında tarihi “su” anlaşması

Balıkesir'de 4.3 büyüklüğünde deprem

Nilüfer’in 7’nci giyim pazarı açıldı

Bursa organ bağışında yine zirvede!

Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak dünya üçüncüsü

İsrail, Gazze'de ateşkesi bir kez daha ihlal etti

Fevzi Kaan Kaplan’dan dünya şampiyonasında çifte madalya

MHP'li Büyükataman; ‘Terörsüz Türkiye', Cumhuriyet tarihimizin en stratejik hedefidir

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Bakan Göktaş: Alev Alatlı çağın ötesinde eserler üretti

Bursa’da CHP’li belediye başkanı AK Parti’ye mi geçiyor?

Shotokan WSF Dünya Şampiyonasında Türk rüzgârı esti

Başkan Bozbey, “Bursa’ya hizmet etmek bizim için onurdur”

Tofaş’tan dev transfer: Milli basketbolcu Bursa takımında!

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 2026 yılı bütçemiz 27,2 milyar lira

Kartalkaya davasında karar açıklandı

Türkoğlu:" Suçu işleyene ceza verin, bütün bir kulübe değil!"

Su kesintileri durduruldu

Özgür Özel: “Tuz koktu, tuz”

Bursaspor’a taraftar yasağı!

Bakan Göktaş: Aileyi korumak savunma sanayi kadar stratejik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan gözaltına alındı

İklim değişikliği Bursa'da masaya yatırılacak

Eski tip ehliyetler için son gün yarın

Duman ailesinin acı günü: Nedim Duman hayatını kaybetti

Yıldırım'da Cumhuriyet coşkusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutlu yolculuğunun önünü kesebilecek hiçbir dahili ve harici odak yoktur

İnegöl’de 9. Kitap Günleri başlıyor

İşte Eurofighter uçakların Türkiye'ye maliyeti

Yükleniyor