AMERİKALI ÖĞRENCİLER KENT MÜZESİNE HAYRAN KALDI

İNEGÖL`E GELEN AMERİKALI ÖĞRENCİLER İNEGÖL`ÜN TARİHİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN KENT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİLER

AMERİKALI ÖĞRENCİLER KENT MÜZESİNE HAYRAN KALDI
kanal16.com.tr/arsiv/2012-2/1/035748789.mp4
KÜLTÜR SANAT 1.02.2012 10:38:28 0

ABD merkezli The Experiment in İnternational Living şirketi tarafından farklı kültürleri kaynaştırmak, insanların birbirlerini tanıması amacıyla düzenlenen program kapsamında İnegöl`e gelen Amerikalı 21 üniversite öğrencisi, İnegöl`ün tarihi hakkında bilgi almak için Kent müzesini ziyaret ettiler.

 

Yenice Belediyesi nezaretinde Yenice`li vatandaşların evlerinde yaşayan ve aile kültürünü öğrenen öğrenciler Fen İşleri Müdürü Durmuş Aydın nezaretinde Kent müzesini ziyaret ederek, İnegöl`ün tarihi ve kültürü hakkında bilgi aldılar.

 

Yenice Belediyesi Fen İşleri Müdürü Durmuş Aydın, yabancı öğrencileri Yenice`liler olarak ağırladıklarını belirterek, "Yeniceli ailelerimiz yabancı öğrencileri misafir ediyorlar. Daha önce Ortaköy kervansarayını incelediler. Şimdide İnegöl`ümüzün tanıtımında önemli rolü olan, tek ilçe kent müzesini inceliyorlar. Dedi.

 

Tercüman Rana Erol aracılığıyla İnegöl hakkında düşüncelerini aktaran Prof. Linda Gabbo, "İnegöl`ü çok beğendik ve çok sevdik. İnegöl`ün yardım sever insanları ile birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Şeklinde konuştu.