Tarih: 23.10.2024 15:59

Ankara'da TUSAŞ önünde çatışma ve patlama sesleri

Facebook Twitter Linked-in

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, silah seslerinin ardından canlı bomba olduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu gelişme üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve güvenlik birimi sevk edildi. 

Bölgede Güvenlik Önlemleri Arttı
Patlama seslerinin ardından, emniyet birimleri TUSAŞ çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yatığı açıklamada, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." ifadelerine yer verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

TUSAŞ Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi.

Olay sırasında Savunma Sanayii Başkanı Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu ve savunma sanayisi alanındaki üst düzey yetkililer, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen SAHA EXPO'da bulunuyordu.

Terör saldırısını haber alan heyet, hızla fuar alanından ayrılarak Ankara'ya doğru hareket etti.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —