Arabalı yolcu feribotu arıza yaptı, yüzlerce yolcusu denizin ortasında mahsur kaldı

GÜNDEM 4.08.2020 09:03:00 0
Arabalı yolcu feribotu arıza yaptı, yüzlerce yolcusu denizin ortasında mahsur kaldı

Avşa-İstanbul arası sefer yapan şehirlerarası arabalı yolcu feribotu, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı arıza yaparak Marmara Denizi’nin ortasında mahsur kaldı. Yüzlerce yolcusuyla denizin ortasında kalan feribot, sahil güvenlik ekiplerinin römorkör teknesi yardımıyla Zeytinburnu sahiline yanaştırıldı.


Olay, gece saatlerinde Marmara Denizi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avşa’dan saat 16:00’da hareket eden Yener C. isimli arabalı yolcu feribotu, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı arıza yaparak Marmara Denizi’nin ortasında yüzlerce yolcusuyla birlikte mahsur kaldı. Gemide bulunan mürettebat ve vatandaşların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet ekipleri gemiyi kıyıya yanaştırmak için çalışma başlattı. Normalde yaklaşık 6 saat süren sefer süresi neredeyse 10 saatlik yolculuk sonrasında iskeleye yanaştırıldı. Saatler sonra feribottan inen öfkeli vatandaşlar ise oluşan yoğunluktan dolayı ulaşım aracı bulmakta zorlanırken, duruma sert tepki gösterdi. Yolculardan kimileri ise geminin arıza yapmadığını ve gemi kaptanlarının alkol almasından dolayı seferin geciktiğini iddia etti. Geminin limana yanaşmasıyla ortaya çıkan görüntülerde ve vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde sosyal mesafe ve maske kullanımının da ihlal edildiği görüldü.


Gemi kaptanının alkollü olduğu iddia edildi
Gemide maske ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığını söyleyen ve gemi kaptanının alkollü olduğunu iddia eden Reyhan Koçer, ‘’Kaptan alkollüydü, gemide giderken de 3 bayanla birlikte oynaya oynaya bizi 3 saat geç bıraktı. Gelirken de bayanları almadan gitmem dedi. Gemide araç hariç 2 bin kişi vardı, neredeyse 5 bine yakın kişi vardı. Çoluk çocuk hep perişan ve yerlerdeydi. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Paramızla rezil olduk. Böyle bir terbiyesizlik yok’’ dedi.


Gemiye binmeden önce hiçbir tedbir alınmadığını iddia eden Koçer,
‘’Ne ateşimiz ölçüldü ne biletimiz kontrol edildi. Sadece maske ile iş olmaz’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Bursa’da Tarihi yapılar için afet provası yapıldı

Başkan Bozbey’den bursalılara tasarruf çağrısı

Bursa'da korkunç olay: 5 yaşındaki çocuk denizde hayatını kaybetti

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Başkan Şadi Özdemir’den “Yüksek Teknoloji” vurgusu

Mudanya-Bursa yolunda korkutan çarpışma

Uludağ yolunda kaza: 2 yaralı

Bursa’da çatı yangını paniğe yol açtı

Osmangazi’de tarihi eser ve silah operasyonu

CHP’li belediye başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

TOKİ Bursa kura çekilişi hangi tarihte yapılacak?

Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu

AK Parti Genel Merkez yöneticisinden Bozbey iddialarına net yanıt: “İki taraf da istemiyor!”

Türk helikopteri GÖKBEY Körfez’e açılıyor

'Gürültü' iddiasıyla öldürülen Emir Baki davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası!

TÜİK açıkladı! İşte boşanmanın en az ve en yüksek olduğu şehirler

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kestel Belediyesi minikleri sevgiyle karşılıyor

İnegöl Belediyesi’nden temiz şehir seferberliği

Tarihi hanlarda yeni düzenleme

Silahını temizlerken şehit olan polisimiz son yolculuğuna uğurlandı

Bakan Yumaklı: 2,3 milyar ton gıda israf ediliyor

Yıldırımlı çocuklara ücretsiz tiyatro keyfi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu: 102 gözaltı

Büyükşehir’den çalışanlara moral etkinliği

Osmangazi’den ailelere okuma seferberliği

Yenişehir Belediyesi’nden hastalara moral konseri

Ankara’da FETÖ operasyonu: 8 şüpheli gözaltında

Yükleniyor