Arabalı yolcu feribotu arıza yaptı, yüzlerce yolcusu denizin ortasında mahsur kaldı

GÜNDEM 4.08.2020 09:03:00 0
Arabalı yolcu feribotu arıza yaptı, yüzlerce yolcusu denizin ortasında mahsur kaldı

Avşa-İstanbul arası sefer yapan şehirlerarası arabalı yolcu feribotu, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı arıza yaparak Marmara Denizi’nin ortasında mahsur kaldı. Yüzlerce yolcusuyla denizin ortasında kalan feribot, sahil güvenlik ekiplerinin römorkör teknesi yardımıyla Zeytinburnu sahiline yanaştırıldı.


Olay, gece saatlerinde Marmara Denizi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avşa’dan saat 16:00’da hareket eden Yener C. isimli arabalı yolcu feribotu, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı arıza yaparak Marmara Denizi’nin ortasında yüzlerce yolcusuyla birlikte mahsur kaldı. Gemide bulunan mürettebat ve vatandaşların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet ekipleri gemiyi kıyıya yanaştırmak için çalışma başlattı. Normalde yaklaşık 6 saat süren sefer süresi neredeyse 10 saatlik yolculuk sonrasında iskeleye yanaştırıldı. Saatler sonra feribottan inen öfkeli vatandaşlar ise oluşan yoğunluktan dolayı ulaşım aracı bulmakta zorlanırken, duruma sert tepki gösterdi. Yolculardan kimileri ise geminin arıza yapmadığını ve gemi kaptanlarının alkol almasından dolayı seferin geciktiğini iddia etti. Geminin limana yanaşmasıyla ortaya çıkan görüntülerde ve vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde sosyal mesafe ve maske kullanımının da ihlal edildiği görüldü.


Gemi kaptanının alkollü olduğu iddia edildi
Gemide maske ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığını söyleyen ve gemi kaptanının alkollü olduğunu iddia eden Reyhan Koçer, ‘’Kaptan alkollüydü, gemide giderken de 3 bayanla birlikte oynaya oynaya bizi 3 saat geç bıraktı. Gelirken de bayanları almadan gitmem dedi. Gemide araç hariç 2 bin kişi vardı, neredeyse 5 bine yakın kişi vardı. Çoluk çocuk hep perişan ve yerlerdeydi. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Paramızla rezil olduk. Böyle bir terbiyesizlik yok’’ dedi.


Gemiye binmeden önce hiçbir tedbir alınmadığını iddia eden Koçer,
‘’Ne ateşimiz ölçüldü ne biletimiz kontrol edildi. Sadece maske ile iş olmaz’’ diye konuştu.

Milliler 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor

Osmangazi’de motosiklet kazası kamerada

Başkan Aydın’dan büyüklere anlamlı ziyaret

AK Parti Bursa’dan saha çalışmasında büyük başarı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı

Akaryakıta çifte indirim!

Nilüfer ve Osmangazi’de planlı su kesintisi

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Özgür Özel’den akaryakıt için KDV çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Bursa'da yangının izleri silindi, doğa yeniden canlandı

Yalova-Bursa yolunda tır kazası: 1 yaralı

Yıldırım’dan doğaya nefes: Ayda 300 ton atık geri kazanılıyor

Kabine yoğun gündemle toplandı

Başkan Taban’dan özel öğrencilere kahvaltı buluşması

Yıldırım’da Osmanlı’nın kuruluşu ve Bursa'nın fethi konuşulacak

Bursa'da emniyetten kaçak göçmen operasyonu!

Keles’te mahallelere Büyükşehir desteği

MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var

Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Bursa'da ışık ihlali yapan araçlar tek tek tespit edildi!

Bursa'da yolunu kaybeden yaşlı adam, trafikte tehlike saçtı

Trump’tan İran açıklaması: “İlk ‘hadi yapalım’ diyen Hegseth’ti”

Yerli savunmanın yeni gücü: MKE TOLGA İHA’lara geçit vermiyor

Bursaspor'da tek hedef 3 puan!

Bursa'da su kesintisi

Yükleniyor

loading