Arıcılıkta eğitim atağı: 26 kursiyer sertifikalarını aldı

İnegöl’de arıcılık kursunu tamamlayan 26 kursiyer sertifikalarını aldı.

BURSA HABER 28.08.2024 16:35:00 0
Arıcılıkta eğitim atağı: 26 kursiyer sertifikalarını aldı

İnegöl Belediyesi’nin, Bursa ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği ve Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile imzaladığı “İnegöl ve Köylerinde Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi ile Üretimin Artırılması” protokolü kapsamında düzenlenen Ana Arı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayan 26 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

 

Zengin flora ve yüzde 49'u ormanlardan oluşan İnegöl'de, arıcılık sektörünün geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Mart ayında imzalanan protokolün ardından Nisan ayında başlattığı eğitimleri, Prof. Dr. İbrahim Çakmak'ın verdiği konferansla tamamladı. Toplam 32 arı yetiştiricisinin katıldığı kursta 26 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika törenine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, meclis üyeleri, AK Parti yöneticileri, İnegöl İlçe Tarım Müdürü Kamil Oruç, Bursa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şenol Yoğurtçu, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve arıcılar katıldı.

 

GÜÇLÜ BİR TARIM ŞEHRİYİZ
 

Konferans öncesi selamlama konuşmalarıyla başlayan programda Bursa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şenol Yoğurtçu ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik gündeme dair değerlendirmelerde bulundular. Ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Taban, “Yaptığımız bu işi, icra ettiğimiz programı çok anlamlı buluyorum. Şehrimizde mobilya üretiyoruz, bir taraftan tekstil var, sanayi üretimi güçlü bir şehiriz. Bir taraftan da güçlü bir tarım şehriyiz aslında. Bu alanda Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz üzerinden kaynaklarımızı en doğru şekilde çiftçimize, hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize ulaştırmak istiyoruz. Bu bazen bir bilgi olabilir, bazen bir ekipman alımı olabilir, fidan ve tohum destekleri olabilir… Sonuçta doğru yerde, doğru zamanda, doğru desteği vermek istiyoruz. Ben bu vesileyle tarımla, hayvancılıkla, arıcılıkla uğraşan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Evet zorluklar var her sektörde olduğu gibi. Üretmek çok zahmetli, meşakkatli. Bizler de yerel yönetimler olarak önlerinizdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Bizim gücümüzle yapılacak ne varsa, atılacak ne adım varsa bunları çözmeye çalışalım. Hükümetimizi ilgilendiren konularda da yine öncü olmaya çalışalım” dedi.

“Şehrimizin var olduğu her alanda gelişmesini istiyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Arıcılık ve bal üretimi de bunlardan biri. Elimizde bu imkan var. Aynı zamanda halkımızın sağlıklı gıdaya erişmesini istiyoruz. Bunu da siz üreticilerimiz sağlıyorsunuz. Sizlerin de bunun karşılığında kazanç sağlamanızı istiyoruz. Bu minvalde gelişimi sağlamak adına bu protokol yapıldı ve eğitimler düzenlendi. 26 kişi de kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı. Ben katılan herkese teşekkür ediyor, sertifika alanları da ayrıca tebrik ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

 


 

Konuşma sonrası Prof. Dr. İbrahim Çakmak ana arı yetiştiriciliği konusunda anlatımlarda bulundu. Akabinde sertifikaların takdim edilmesiyle program son buldu.


Bursa'da motokurye kaza sonucu hayatını kaybetti

Böyle dolandırıcılık pes dedirtti

Narin'in cinayetinde tutuklu sayısı arttı

İkiz kardeşlerden Dünya şampiyonluğu

Osmangazi'de temizlik seferberliği

İnegöl Tarihi Mehteri Kızılmeydan'da!

Başkan Taban kariyer gününde öğrencilerle buluştu

Çeşni

Terör yuvalarına mehmetçik pençesi: 19 terörist etkisiz hale getirildi

Erkan Aydın, merak edilen tüm soruları yanıtlayacak

Yatırımın yeni formülü “Artı Kira”

Bursaspor’a 42.000 TL ceza!

Ata saldıran köpek yakalandı

Koza Han'ın 534 yıllık tarihi mescidi

Sinemalarda bu hafta

Mevlid Kandili yarın idrak edilecek

Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi sonucu açıklandı

Narin davasında tutuklama kararı: Anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı

Nilüfer Belediyesi’nde Erdal Aksünger’in gizemli görevi

Keles Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine 5.000 TL eğitim desteği

"İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda bayrak değişimi: Mehmet Hasanoğlu görevini İsmail Kaya’ya devrediyor

Yıldırım'da su kesintisi

İnegöl Belediyesi'nden öğrencilere büyük jest

Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Bursa’da trafik kazası

İnegöl'de motosiklet kazası

Şevval Sam’dan iki kuşağı birleştiren plak: "Rock’ı Severiz"

Bursa'nın Kurtuluşu fotoğraflarla anıldı

Aysel Özgan Paris 2024'te atıcılıkta gümüş madalya kazandı

Yıldırım'da Kış Spor Okulları 14 Eylül'de başlıyor

Yükleniyor