Asgari ücret gelecek haftaya kaldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025 asgari ücret artışını belirlemek için üçüncü toplantısını yaptı, ancak rakam belirlenmeden sürecin devam etmesi gerektiği vurgulandı.

EKONOMİ 19.12.2024 13:32:00 0
Asgari ücret gelecek haftaya kaldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025 yılı asgari ücret artışını belirlemek amacıyla üçüncü kez toplandı. Komisyonun ilk toplantısı 10 Aralık, ikinci toplantısı ise 16 Aralık'ta gerçekleşti. Üçüncü toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti ve toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Ancak, toplantıda herhangi bir rakam belirlenmedi.

Türk-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Komisyon toplantısında rakam gündeme gelmedi. Biz para talep eden tarafız. Bir rakam söylensin ki biz ona göre tavrımızı alalım. İşçi tarafı hiç rakam vermedi. Biz geçinemiyoruz. Temennimiz milletin rahatlayıcı bir ücretin gelmesi. Asgari ücret düşük olursa bir yıl çalışırız, bir yıl geçinemeyiz. Biz rakam söylersek bu işin altından kalkamayız." dedi.

Toplantıya katılan işveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç yaparken, işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar üstlendi. Komisyonun 5 kişilik işçi heyetinde aşçı, kuaför, taşeron işçi ve basın mensubu yer alıyor.

Bakan Işıkhan, önceki açıklamalarında, "İşçi ve işveren kesimlerimizden artık bir teklif bekliyoruz. İnşallah bu teklifi aldıktan sonra tekrar başkanlarımızla görüşeceğiz ve önümüzdeki hafta içinde süreci neticelendirmeyi düşünüyoruz" demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, “Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" diyerek umut veren açıklamalarda bulundu. En düşük memur ve emekli maaşı örneklerinin ardından “Asgari ücret de muhtemelen enflasyonun üzerinde seyredecek” ifadelerini kullandı.

Türk-İş ise kritik toplantı öncesi, pazarlık için hazır olduklarını ve süreci karşı tarafın tavrına göre yönlendireceklerini belirtti. Ramazan Ağar, "Milleti bu kadar beklentiye sokmanın gereği yok. Bir an önce bunun sonuçlanmasını istiyoruz," dedi.

Mevcut asgari ücret net 17 bin 2 lira

Mevcut asgari ücret, brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş, net ise 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlenmiş durumda. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise 23 bin 502 lira 94 kuruş. Bu tutarın 20 bin 2 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 3 bin 100 lira 39 kuruşu sosyal güvenlik primi, 400 lira 5 kuruşu ise işveren işsizlik sigorta fonu olarak hesaplanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor