ASKER UĞURLAMA TÖRENİNE REKOR CEZA

38 KİŞİYE TOPLAM 50 BİN TL CEZA KESİLDİ

ASKER UĞURLAMA TÖRENİNE REKOR CEZA
GÜNDEM 25.11.2013 20:22:46 0

İnegöl Jandarma Komutanlığı?nın İnegöl?e bağlı Gündüzlü köyündeki asker uğurlaması sırasında gerçekleştirdiği uygulama, Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından duyuruldu.
Edinilen bilgiye göre; Gündüzlü Köyünde 10?a yakın gencin asker uğurlaması sırasında açılan ateşten rahatsız olan vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi. Olaya müdahale eden jandarma ekipleri, eğlence yapılan alanda 775 adet kurusıkı tabanca ve 154 adet av tüfeği kovanı tespit etti.
15 ADET SİHALA EL KONDU
Aşırı alkol tüketiminin de olduğu eğlence sırasında çekilen görüntülerin jandarma tarafından incelenmesi üzerine, 38 kişinin silah kullandığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığı?ndan alınan izinle başlatılan soruşturma sonucu 11 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile av tüfeğinin namlusunun kesilmesiyle elde edilen kesme diye tabir edilen 2 silah ve bir adet kırma av tüfeği ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, ilk etapta av tüfeği sahiplerine 752, kurusıkı tabanca kullananlara 72 lira para cezası kesildi.
Av tüfeklerinin balistik inceleme için kriminal laboratuara gönderildiği ve raporların gelmesinin ardından 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu?na göre de işlem yapılacağı öğrenildi.
Öte yandan köy sakinlerinden bazıları İnegöl Jandarma ekiplerinin bu uygulaması ile ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Köy sakinleri bu tür törenlerin her sene yapıldığını, bunun büyütülmemesi gerektiğini söylediler.